Ropogós sajtos-baconös tekercs leveles tésztából
Az ízletes sajtos-baconös tekerccsel nem lesz sok munka.
A bolti leveles tésztának köszönhetően nagyon egyszerűen és gyorsan az asztalra varázsolhatod a sajtos-baconös tekercset. A süti nagy előnye még, hogy előre összeállíthatod. Lehetőleg közvetlenül tálalás előtt süsd meg, mert langyosan, ropogósan a legfinomabb. Kard Éva falatkái kihagyhatatlanok.
Sajtos-baconös tekercs
Hozzávalók 24 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 10 dkg bacon
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 tubusos natúr sajt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A tubusos sajtot keverd simára a tejföllel, add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és alaposan dolgozd össze. Az előnyújtott leveles tésztát tekerd ki a papírból, kend rá a sajtos masszát. Szórd rá egyenletesen az apró kockákra vágott bacont, majd reszeld rá a füstölt sajtot. Végül sütőpapírral óvatosan tekerd fel a tésztát úgy, mint ahogy a bejglit szoktad. Éles késsel tetszés szerint darabold fel.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a tekercseket egymástól öt-hat centi távolságra. Kend le őket a felvert tojással, de figyelj, hogy az a tészta oldalán ne folyjon le, mert akkor nem lesz szép leveles. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyd pár percig hűlni, utána kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció