Háromsajtos karfiol ropogós baconnel sütve: köret és főétel is lehet
A sajtos karfiol nagyon laktató, nem is kell mellé nagyon más.
Ismét egy remek fogás a karfiol szerelmeseinek! A baconös karfiol egyszerű, de nagyon ízletes étel, amit a háromféle sajt tesz igazán különlegessé. Ha krémes, fűszeres szószban sütöd, a zöldség nem fog kiszáradni a sütőben. A könnyű egytálétel önmagában is laktató, de húsok mellé is kínálhatod.
Sajtos-baconös karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 10 dkg sajtkrém
- 10 dkg bacon
- 5 dkg cheddar sajt
- 5 dkg parmezán
- 3.5 dl tej
- 2.5 dkg liszt
- 2.5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő sós vízbe, majd főzd roppanósra körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló edénybe.
A mártáshoz a vajat olvaszd meg, add hozzá a lisztet, majd amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejet. Kis lángon, folyamatosan kavargatva főzd sűrűre, és húzd le a tűzről. Tedd hozzá a krémsajtot, a cheddart, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, és keverd simára. Öntsd le vele a karfiolokat, és szórd meg apróra vágott baconnel. Forró sütőben süsd össze 20 perc alatt, majd reszelj rá parmezánt, és hintsd meg aprított petrezselyemmel.
Emlékszel még a prézlis karfiolra? Igazi régimódi finomság, ami még most is sokak kedvence.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció