Háromsajtos karfiol ropogós baconnel sütve: köret és főétel is lehet

A sajtos karfiol nagyon laktató, nem is kell mellé nagyon más.

baconos-sajtos-karfiol
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ismét egy remek fogás a karfiol szerelmeseinek! A baconös karfiol egyszerű, de nagyon ízletes étel, amit a háromféle sajt tesz igazán különlegessé. Ha krémes, fűszeres szószban sütöd, a zöldség nem fog kiszáradni a sütőben.  A könnyű egytálétel önmagában is laktató, de húsok mellé is kínálhatod. 

Sajtos-baconös karfiol

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 3.5 dl tej
  • 2.5 dkg liszt
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő sós vízbe, majd főzd roppanósra körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló edénybe. 
 

A mártáshoz a vajat olvaszd meg, add hozzá a lisztet, majd amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejet. Kis lángon, folyamatosan kavargatva főzd sűrűre, és húzd le a tűzről. Tedd hozzá a krémsajtot, a cheddart, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, és keverd simára. Öntsd le vele a karfiolokat, és szórd meg apróra vágott baconnel. Forró sütőben süsd össze 20 perc alatt, majd reszelj rá parmezánt, és hintsd meg aprított petrezselyemmel. 
Emlékszel még a prézlis karfiolra? Igazi régimódi finomság, ami még most is sokak kedvence.   

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük