Háromsajtos karfiol ropogós baconnel sütve: köret és főétel is lehet
A sajtos karfiol nagyon laktató, nem is kell mellé nagyon más.

baconos-sajtos-karfiol
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ismét egy remek fogás a karfiol szerelmeseinek! A baconös karfiol egyszerű, de nagyon ízletes étel, amit a háromféle sajt tesz igazán különlegessé. Ha krémes, fűszeres szószban sütöd, a zöldség nem fog kiszáradni a sütőben.  A könnyű egytálétel önmagában is laktató, de húsok mellé is kínálhatod. 

Sajtos-baconös karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 3.5 dl tej
  • 2.5 dkg liszt
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő sós vízbe, majd főzd roppanósra körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló edénybe. 
 

A mártáshoz a vajat olvaszd meg, add hozzá a lisztet, majd amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejet. Kis lángon, folyamatosan kavargatva főzd sűrűre, és húzd le a tűzről. Tedd hozzá a krémsajtot, a cheddart, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, és keverd simára. Öntsd le vele a karfiolokat, és szórd meg apróra vágott baconnel. Forró sütőben süsd össze 20 perc alatt, majd reszelj rá parmezánt, és hintsd meg aprított petrezselyemmel. 
Emlékszel még a prézlis karfiolra? Igazi régimódi finomság, ami még most is sokak kedvence.   

Ezt is szeretjük