Ropogós, pikk-pakk sajtkrokett
A sajtkrokett minden étkezést feldob. Önmagában, mártogatóssal, áfonyalekvárral és céklával is isteni.
A sajtkrokett nagy előnye, hogy nem kell panírozni. Pár perc alatt összeállítod, és a formázással, sütéssel együtt is fél óra alatt kényelmesen elkészülsz vele. Ha szereted, a masszába tehetsz még szerecsendiót. Ezt a mennyiséget több részletben süsd ki. Biró Sára receptje tettekre sarkall.
Sajtkrokett
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg trappista sajt
- 1 tojás
- 1 púpozott evőkanál liszt
- csipet só
- csipet őrölt bors
Elkészítés:
A sajtot tedd egy-két órára a fagyasztóba, majd reszeld egy tálba. Add hozzá a lisztet, a sót, a borsot és a tojást. Először kanállal keverd el, majd kézzel jól dogozd össze. Végy egy diónyit a masszából, és a két tenyered között sodorj belőle három-négy centis rudacskákat.
Forrósíts körülbelül két deci olajat, és rakd bele a kroketteket. Közepes lángon süsd aranybarnára körülbelül három perc alatt, közben óvatosan forgasd meg. Figyelj arra, nehogy megsérüljön, mert akkor könnyen szétfolyhat a sajt. Ez a veszély akkor is fennáll, ha túl sokáig sütöd. A kész kroketteket szedd konyhai papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpögjön.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció