Sűrű sajtkrémleves 20 perc alatt - Tejszínes, fokhagymás változat
Ne dobd ki a megszáradt sajtdarabokat, készíts inkább belőlük egy csodás levest. Úgy még finomabb, ha többféle sajtot teszel bele.

Sajtkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg camembert sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- késhegynyi őrölt bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- só
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd egy percig. Szórj rá lisztet, és kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Több részletben önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a húsleveskockát, majd főzd tíz percig.
Közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a reszelt sajtokat és a krémsajtot. Ha elolvadnak, öntsd fel a tejszínnel, és főzd össze pár perc alatt. Közben többször kevergesd meg, mert könnyen leég. Tálalhatod cipóban, tehetsz a tetejére pirított kenyérkockát, bacont vagy petrezselymet.
