Sűrű sajtkrémleves 20 perc alatt - Tejszínes, fokhagymás változat

Sűrű sajtkrémleves 20 perc alatt - Tejszínes, fokhagymás változat
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne dobd ki a megszáradt sajtdarabokat, készíts inkább belőlük egy csodás levest. Úgy még finomabb, ha többféle sajtot teszel bele.

Sajtkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg camembert sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd egy percig. Szórj rá lisztet, és kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Több részletben önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a húsleveskockát, majd főzd tíz percig.

Közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a reszelt sajtokat és a krémsajtot. Ha elolvadnak, öntsd fel a tejszínnel, és főzd össze pár perc alatt. Közben többször kevergesd meg, mert könnyen leég. Tálalhatod cipóban, tehetsz a tetejére pirított kenyérkockát, bacont vagy petrezselymet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük