Sűrű sajtkrémleves 20 perc alatt - Tejszínes, fokhagymás változat

Sűrű sajtkrémleves 20 perc alatt - Tejszínes, fokhagymás változat
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne dobd ki a megszáradt sajtdarabokat, készíts inkább belőlük egy csodás levest. Úgy még finomabb, ha többféle sajtot teszel bele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg camembert sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd egy percig. Szórj rá lisztet, és kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Több részletben önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a húsleveskockát, majd főzd tíz percig.

Közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a reszelt sajtokat és a krémsajtot. Ha elolvadnak, öntsd fel a tejszínnel, és főzd össze pár perc alatt. Közben többször kevergesd meg, mert könnyen leég. Tálalhatod cipóban, tehetsz a tetejére pirított kenyérkockát, bacont vagy petrezselymet.

Blog.hu ajánló