Könnyű, fűszeres sajtgombóc: levesbetét maradék sajtból
Bármelyik leves megújul, ha ízletes, puha sajtgombóc kerül bele, az elkészítése pedig nem nagy ügy.
Ha unod a hosszúmetéltet vagy a grízgaluskát, főzz sajtgombócot a levesedbe. Ráadásul így a kicsit száraz sajtmaradékokat sem kell kidobnod, tökéletesek lesznek a levesbetéthez.
Sajtgombóc levesbetét
Hozzávalók
- 15 dkg sajt
- 1 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, majd dolgozd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, az olajat és annyi lisztet, hogy lágy, a grízgaluskához hasonló állagú masszát kapj. Pihentesd 10 percig, majd formázz belőle nedves kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat.
Rakd lobogó vízbe vagy forró levesbe, és főzd meg körülbelül három-négy perc alatt. Vágj ketté egy gombócot, ha homogén, biztosan elkészült. A levessel együtt tálald.
Krumpligombócot készítettél már? Nagyanyáink nem véletlenül szerették annyira.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció