Könnyű, fűszeres sajtgombóc: levesbetét maradék sajtból
Bármelyik leves megújul, ha ízletes, puha sajtgombóc kerül bele, az elkészítése pedig nem nagy ügy.
Ha unod a hosszúmetéltet vagy a grízgaluskát, főzz sajtgombócot a levesedbe. Ráadásul így a kicsit száraz sajtmaradékokat sem kell kidobnod, tökéletesek lesznek a levesbetéthez.
Sajtgombóc levesbetét
Hozzávalók
- 15 dkg sajt
- 1 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, majd dolgozd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, az olajat és annyi lisztet, hogy lágy, a grízgaluskához hasonló állagú masszát kapj. Pihentesd 10 percig, majd formázz belőle nedves kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat.
Rakd lobogó vízbe vagy forró levesbe, és főzd meg körülbelül három-négy perc alatt. Vágj ketté egy gombócot, ha homogén, biztosan elkészült. A levessel együtt tálald.
Krumpligombócot készítettél már? Nagyanyáink nem véletlenül szerették annyira.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció