Könnyű, fűszeres sajtgombóc: levesbetét maradék sajtból

Bármelyik leves megújul, ha ízletes, puha sajtgombóc kerül bele, az elkészítése pedig nem nagy ügy.

sajtgomboc-levesbe
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha unod a hosszúmetéltet vagy a grízgaluskát, főzz sajtgombócot a levesedbe. Ráadásul így a kicsit száraz sajtmaradékokat sem kell kidobnod, tökéletesek lesznek a levesbetéthez. 

Sajtgombóc levesbetét

Hozzávalók

  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, majd dolgozd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, az olajat és annyi lisztet, hogy lágy, a grízgaluskához hasonló állagú masszát kapj. Pihentesd 10 percig, majd formázz belőle nedves kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat. 
Rakd lobogó vízbe vagy forró levesbe, és főzd meg körülbelül három-négy perc alatt. Vágj ketté egy gombócot, ha homogén, biztosan elkészült. A levessel együtt tálald. 
Krumpligombócot készítettél már? Nagyanyáink nem véletlenül szerették annyira. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük