Könnyű, fűszeres sajtgombóc: levesbetét maradék sajtból
Bármelyik leves megújul, ha ízletes, puha sajtgombóc kerül bele, az elkészítése pedig nem nagy ügy.

sajtgomboc-levesbe
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Fokozza a nyirokkeringést, elhajtja a felesleges vizet, feszesíti a bőrt: nyirokdrenázs lépésről lépésre »

Elképesztően nőies a 62 éves modell: Elisabetta Dessy formás lábai még mindig ámulatba ejtőek »

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unod a hosszúmetéltet vagy a grízgaluskát, főzz sajtgombócot a levesedbe. Ráadásul így a kicsit száraz sajtmaradékokat sem kell kidobnod, tökéletesek lesznek a levesbetéthez. 

Sajtgombóc levesbetét

Hozzávalók:

  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, majd dolgozd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, az olajat és annyi lisztet, hogy lágy, a grízgaluskához hasonló állagú masszát kapj. Pihentesd 10 percig, majd formázz belőle nedves kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat. 
Rakd lobogó vízbe vagy forró levesbe, és főzd meg körülbelül három-négy perc alatt. Vágj ketté egy gombócot, ha homogén, biztosan elkészült. A levessel együtt tálald. 
Krumpligombócot készítettél már? Nagyanyáink nem véletlenül szerették annyira. 

Ezt is szeretjük