Könnyű, fűszeres sajtgombóc levesekbe - Jobb, mint a csipetke
A sűrű, ízletes levesek a különleges sajtgombócoktól még finomabbak lesznek.
Ne csak a leves, a belevaló is legyen változatos! Ha unalmas a cérnametélt, vagy nincs kedved a csipetkével bajlódni, ez igazi újdonságot jelenthet. A sajtgombóc a tárkonyos, a tejszínes, a zöldség-, a krém-, sőt, még a húslevesekbe is kiváló. Elkészíteni nem nagy ügy, és minden sajtimádó díjazni fogja igyekezetedet.

Sajtgombóc levesbetét
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg sajt
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 db tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi bors
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, és keverd össze a villával felvert tojással. Add hozzá a búzadarát, és tegyél hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Az állaga a grízgaluskáéhoz legyen hasonló. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Fedd le, majd pihentesd 15-20 percig.
Ezt követően formázz a sajtos masszából kisebb, körülbelül két centi átmérőjű gombócokat. Rakd forrásban lévő levesbe, és főzd puhára körülbelül öt perc alatt. Akár külön sós vízben is kifőzheted. Ha kettévágsz egy gombócot, és puha, a belseje pedig homogén, tálalhatod is.
