Könnyű, fűszeres sajtgombóc levesekbe - Jobb, mint a csipetke
A sűrű, ízletes levesek a különleges sajtgombócoktól még finomabbak lesznek.
Ne csak a leves, a belevaló is legyen változatos! Ha unalmas a cérnametélt, vagy nincs kedved a csipetkével bajlódni, ez igazi újdonságot jelenthet. A sajtgombóc a tárkonyos, a tejszínes, a zöldség-, a krém-, sőt, még a húslevesekbe is kiváló. Elkészíteni nem nagy ügy, és minden sajtimádó díjazni fogja igyekezetedet.
Sajtgombóc levesbetét
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg sajt
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 db tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi bors
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, és keverd össze a villával felvert tojással. Add hozzá a búzadarát, és tegyél hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Az állaga a grízgaluskáéhoz legyen hasonló. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Fedd le, majd pihentesd 15-20 percig.
Ezt követően formázz a sajtos masszából kisebb, körülbelül két centi átmérőjű gombócokat. Rakd forrásban lévő levesbe, és főzd puhára körülbelül öt perc alatt. Akár külön sós vízben is kifőzheted. Ha kettévágsz egy gombócot, és puha, a belseje pedig homogén, tálalhatod is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept