A klasszikus sajtfondü receptje: az egyik legfinomabb mártogatós
Hideg, hosszú estéken a sajtfondü készítése remek elfoglaltság, és még az ízlelőbimbóidat is kényezteted vele.
A sajtfondü igazi különlegesség, amit baráti társasággal a legjobb elkészíteni. Több, két-háromféle sajtot is használhatsz hozzá. A lényeg, hogy az alapanyag ne legyen hideg, vedd ki előre a hűtőből. A kenyér mellett zöldségfalatokat is mártogass a sajtba.

Sajtfondü recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg ementáli sajt
- 40 dkg fehér kenyér
- 2 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi fehér bors
Elkészítés:
A sajtot és a kenyeret vágd kis darabokra. A bort öntsd a fondükészítő edénybe, és lassan kezdd melegíteni. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a borsot és a szerecsendiót. Forráspontig hevítsd, majd rakd hozzá a sajtot.
Addig kevergesd, amíg a sajt el nem olvad, és sima, sűrű masszát nem kapsz. A végén zöldfűszereket is szórhatsz bele. Ha túl híg, keverj össze kevés keményítőt fehérborral, és sűrítsd be vele a fondüt. Villával mártogasd a kenyeret a sajtba.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció