Így grillezz sajtot a legegyszerűbben!
Nem ragad le, nem folyik szét
A sajt grillezése nem bonyolult, de van néhány ökölszabály, amit feltétlenül be kell tartanod.

Így grillezz sajtot a legegyszerűbben!
beauty and style
Top olvasott cikkek

A grillezett sajt remek kísérője lehet salátáknak, húsoknak, nyársra is tűzheted, de önmagában dióval, áfonyalekvárral, lilahagymával is remek. Villámgyorsan elkészülsz vele, mert a sütési idő öt-hat percnél nem több.

Sajt grillezése

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A jó sajtválasztás már fél siker. Lehetőleg kerüld a lágy és a félkemény fajtákat, így például a mozzarellát, a trappistát vagy az edamit. Ezek grillezés közben könnyen szétfolynak. Nemcsak élvezhetetlenek lesznek, de nehezen tudod majd utánuk kitisztítani a grillt. Inkább kemény vagy speciális grillsajtot válassz. A gomolya és a halloumi tökéletes sütögetéshez. Ezek belül folyóssá, kívül ropogóssá válnak. Ha nincsenek felszeletelve, vágd egy-két centi vastag darabokra. Ha a camembert mellett döntesz, azt egészben rakd a rácsra.

Amennyiben nem ízesített sajtot vettél, legalább sütés előtt fél órával dörzsöld be fűszerkeverékkel. Ehhez az olívaolajat keverd össze sóval, kevés borssal, aprított rozmaringgal, és nyomd hozzá a fokhagymát.

A grillsütőt melegítsd fel, és pakold rá a sajtokat. Legalább egy percig semmiképpen ne nyúlj hozzájuk, hogy a felületükön kéreg képződjön. Süsd körülbelül két-három percig, majd óvatosan spatulával fordítsd meg őket. Vigyázz, mert a sajt könnyen megsérülhet, és akkor szétfolyik. Áfonyával és dióval kínáld.
 

Ezt is szeretjük