Csupa csokis Sacher-muffin
Pillanatok alatt elfogy
A Sacher-muffin a népszerű csokis, lekváros torta gyorsított és egyszerűsített verziója.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Sacher-muffint semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint bármely kevert tésztát. A tetejére kerülő finomságok teszik igazán különlegessé, akár ünnepivé. Már az első falat után tudod, miért kell jól eltenned Farkas Bernadett receptjét.

Sacher-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg baracklekvár
  • 7 dkg porcukor
  • 7 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd kemény habbá, közben adagold hozzá a kristálycukrot. A csokit törd darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. A vajat keverd habosra, apránként add hozzá a csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot, illetve egyenként a tojássárgákat. Keverd bele a fehérje harmadát, hogy fellazítsd a krémet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és dolgozd a masszába, majd óvatosan a maradék fehérjét is forgasd hozzá. Vigyázz, a hab nehogy összetörjön.

Kapszlikkal béleld ki a muffinformákat, és töltsd háromnegyedig a masszával. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg a tésztát 20 perc alatt. A sütőajtót az első 10-15 percben ne nyisd ki. Ha kész, hagyd kihűlni a muffinokat. Kend meg a tetejüket lekvárral, sőt a sütik belsejébe is fecskendezhetsz. Végül vízgőz felett olvaszd meg az étcsokit, és csorgasd a tészta tetejére.

Ezt is szeretjük