Ez valami isteni! Könnyed rukkolás dinnyesaláta: szuperegészséges vacsora kánikulára
A mézédes dinnye rukkolával, sós fetával együtt fantasztikus. Ez a könnyed saláta behűtve ideális nyári vacsora lehet.

rukkalas-dinnyesalata
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyár sztárja, a dinnye sokféle változatban elviselhetőbbé teszi a forró napokat. Önmagában is isteni, de készíthetsz belőle főzés nélküli levest, fagyit, teheted limonádéba, és salátaként is kínálhatod. A feta és a rukkola is jól megy hozzá. Az egyszerű citromos öntet pedig még tovább fokozza az élvezetet. 

Rukkolás dinnyesaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg görögdinnye
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg rukkola
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál tökmag
  • 1 db citrom
  • 0.5 bögre bébispenót
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnye belsejét vágd ki, és kockázd fel. Rakd egy tálba, add hozzá a megmosott, lecsepegtetett rukkolát és a bébispenótot. Dobj rá kevés borsot. Keverd össze a citrom frissen facsart levét az olívaolajjal, locsold meg vele a salátát, és óvatosan, kézzel forgasd össze. Szórd meg tökmaggal. Az ízlésesen felvágott feta sajtot csak tálaláskor tedd a dinnyére, mert sok levet ereszt. Sózni is közvetlenül fogyasztás előtt érdemes, mert a só kivonja a dinnyéből a vizet, és nem lesz ropogós. 


Még különlegesebb lesz a fogás, ha a dinnyét pár percre grillre dobod, és úgy rakod a salátába. A kész salátát akár visszakanalazhatod a dinnyehéjba is. Érdemes a hűtőbe tenni egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. 
Próbáltad már a görögdinnyés limonádét? Ha nem, itt az ideje!

Ezt is szeretjük