Ez valami isteni! Könnyed rukkolás dinnyesaláta: szuperegészséges vacsora kánikulára
A mézédes dinnye rukkolával, sós fetával együtt fantasztikus. Ez a könnyed saláta behűtve ideális nyári vacsora lehet.


- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
A nyár sztárja, a dinnye sokféle változatban elviselhetőbbé teszi a forró napokat. Önmagában is isteni, de készíthetsz belőle főzés nélküli levest, fagyit, teheted limonádéba, és salátaként is kínálhatod. A feta és a rukkola is jól megy hozzá. Az egyszerű citromos öntet pedig még tovább fokozza az élvezetet.
Rukkolás dinnyesaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg görögdinnye
- 20 dkg feta sajt
- 10 dkg rukkola
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál tökmag
- 1 db citrom
- 0.5 bögre bébispenót
- só
- bors
Elkészítés:
A görögdinnye belsejét vágd ki, és kockázd fel. Rakd egy tálba, add hozzá a megmosott, lecsepegtetett rukkolát és a bébispenótot. Dobj rá kevés borsot. Keverd össze a citrom frissen facsart levét az olívaolajjal, locsold meg vele a salátát, és óvatosan, kézzel forgasd össze. Szórd meg tökmaggal. Az ízlésesen felvágott feta sajtot csak tálaláskor tedd a dinnyére, mert sok levet ereszt. Sózni is közvetlenül fogyasztás előtt érdemes, mert a só kivonja a dinnyéből a vizet, és nem lesz ropogós.
Még különlegesebb lesz a fogás, ha a dinnyét pár percre grillre dobod, és úgy rakod a salátába. A kész salátát akár visszakanalazhatod a dinnyehéjba is. Érdemes a hűtőbe tenni egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
Próbáltad már a görögdinnyés limonádét? Ha nem, itt az ideje!
Még több recept