Krémes, házi rukkolapesto 10 perc alatt: tésztákra, szendvicsekbe is isteni
A rukkolapesto élénkzöld színe, csodás íze feldobja az egyszerű ételeket is. Ráadásul percek alatt elkészül.

rukkolapesto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok szinte bármiből tudnak pestót készíteni. Ha a bazsalikomos után új ízekre vágysz, próbáld ki a rukkolás szószt is. A markáns ízű, kicsit kesernyés salátaféleségben sok vitamin van, és az emésztést is serkenti. Jól illik tésztákra, húsokra, szendvicsekre, salátába, sajtokhoz is. 

Rukkolapesto receptje

Hozzávalók:

  • 2 csokor rukkola
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg dió
  • 3 dkg parmezán
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd kisebb darabokra, rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a diót, a parmezánt, és pépesítsd. Közben öntsd hozzá az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Akkor jó, ha a massza egynemű, krémes. Kanalazd kisebb üvegbe, és jól zárd le. Tárold a hűtőben, egy-két hétig friss, finom marad.
A pestós, paradicsomos cukkinispagettit akkor is megeheted, ha épp fogyózol. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük