Krémes, házi rukkolapesto 10 perc alatt: tésztákra, szendvicsekbe is isteni
A rukkolapesto élénkzöld színe, csodás íze feldobja az egyszerű ételeket is. Ráadásul percek alatt elkészül.
Az olaszok szinte bármiből tudnak pestót készíteni. Ha a bazsalikomos után új ízekre vágysz, próbáld ki a rukkolás szószt is. A markáns ízű, kicsit kesernyés salátaféleségben sok vitamin van, és az emésztést is serkenti. Jól illik tésztákra, húsokra, szendvicsekre, salátába, sajtokhoz is.
Rukkolapesto receptje
Hozzávalók
- 2 csokor rukkola
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg dió
- 3 dkg parmezán
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A rukkolát tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd kisebb darabokra, rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a diót, a parmezánt, és pépesítsd. Közben öntsd hozzá az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Akkor jó, ha a massza egynemű, krémes. Kanalazd kisebb üvegbe, és jól zárd le. Tárold a hűtőben, egy-két hétig friss, finom marad.
A pestós, paradicsomos cukkinispagettit akkor is megeheted, ha épp fogyózol.
Kép: Getty Images.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept