Krémes, házi rukkolapesto 10 perc alatt: tésztákra, szendvicsekbe is isteni

A rukkolapesto élénkzöld színe, csodás íze feldobja az egyszerű ételeket is. Ráadásul percek alatt elkészül.

Rukkolapesto receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok szinte bármiből tudnak pestót készíteni. Ha a bazsalikomos után új ízekre vágysz, próbáld ki a rukkolás szószt is. A markáns ízű, kicsit kesernyés salátaféleségben sok vitamin van, és az emésztést is serkenti. Jól illik tésztákra, húsokra, szendvicsekre, salátába, sajtokhoz is. 

Rukkolapesto receptje

Hozzávalók

  • 2 csokor rukkola
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg dió
  • 3 dkg parmezán
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd kisebb darabokra, rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a diót, a parmezánt, és pépesítsd. Közben öntsd hozzá az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Akkor jó, ha a massza egynemű, krémes. Kanalazd kisebb üvegbe, és jól zárd le. Tárold a hűtőben, egy-két hétig friss, finom marad.
A pestós, paradicsomos cukkinispagettit akkor is megeheted, ha épp fogyózol. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük