Ropogós, fényes rozmaringos-citromos csirke
A rozmaringos-citromos csirkével nem vállalsz nagy kockázatot.
A rozmaringos-citromos sült csirke könnyű ebéd vagy egyszerű, laktató vacsora is lehet. Elkészítheted egyben, de külön szárnyat, mellet vagy combot is tehetsz a tepsibe, sőt, krumplit is pakolhatsz hozzá. Pár perc alatt összeállítod, utána már csak néha kell ránézni a szépen piruló húsra.
Kétborsos-rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirke
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál bors
- 1 citrom
- fél dl fehérbor
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, a bőréről a pihéket szükség esetén távolítsd el. A páchoz az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, a rozmaringgal, és facsard bele a citrom levét. Jól dörzsöld be a húst a fűszerkeverékkel, a bőre alá is nyúlj be. Takard le, és hagyd legalább egy órán keresztül a pácban. Pihentetés után rakd kivajazott tepsibe, és fedd le fóliával.
Told a csirkét előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül 40-45 percig. Közben locsold meg a borral. Ha a hús megpuhul, vedd le róla a fóliát, és magasabb hőfokon süsd még 15-20 percig. Ha szép piros, ropogós, kiveheted a sütőből. Ha egyben hagytad a csirkét, több idő kell, hogy megpuhuljon.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept