5 isteni rozé, amit idén nyáron vétek kihagyni - Izgalmasak és sokszínűek
Üde és gyümölcsös, könnyed borokat ajánlunk, melyek kiváló hűsítők a kánikulában.

koccintas
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rozé népszerűsége évek óta töretlen, hiszen nemtől és korosztálytól függetlenül mindenki szívesen kortyolgatja a friss nedűt, mely ráadásul ételek mellé is remekül párosítható.

Az ital sokszínűségében mindenki megtalálja a saját kedvencét, nincs más dolgod, mint végigkóstolni minél többet, és kitapasztalni saját ízlésed. Na és persze, a már-már klasszikusnak számító rozéfröccsről sem érdemes megfeledkezni, ami felfrissít a hőségben, remek alap borkoktélhoz, egy kis eperrel pedig jégkásának is kiváló. Ha ételek mellé keresed a tökéletes rozét, vagy csak kiülnél egy palackkal a szabadba, adunk öt tippet, melyek közül bátran csemegézhetsz!

Vylyan Pincészet - Kszí 2017

Villányi pinot noir gyöngyözőbor. Ha elfordítod a csavarzárat, a kiszökő buborékok hangját hallva rögtön érthetővé válik a névválasztás, ami egyben a görög ábécé 14. betűje is. Maga a szőlőfajta is elegáns, tele a meleg mikroklímájú Villányi borvidék gyümölcsösségével. A halvány szín elegáns, visszafogott aromákat sejtet, ízében sok málna érződik, grépfrútos kesernyével a lecsengésben. Jégbe hűtve fogyaszd, úgy igazán tökéletes a tavaszi-nyári napokra és estékre. Ha vendégeket hívsz, aperitifként kínálhatod, de bármilyen könnyű előételhez vagy lazachoz tökéletes, és akár egy könnyű caprese salátához is jól passzol. 

Fotó: Dancsecs Ferenc

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet - Mentőöv Rosé 2017

A dél-balatoni Bujdosó család életében a bor mellett természetesen a Balaton játssza a másik főszerepet. A vitorlázásba, a külföldi és a hazai versenyekbe éppolyan lelkesen vetik bele magukat, mint a borkészítésbe. Gyümölcsös és életvidám boraik egyből mindenki kedvencei lesznek, éppúgy, mint ez a merlot és cabernet sauvignon házasításával készült rozé. A piros bogyós gyümölcsök, főként cseresznye, málna és eper mellett némi zöldfűszeres, friss citrusos és vegetális karaktert is mutat. Tipikus nyári bor, mely nagyon jólesik a melegben, ráadásul minden palack megvásárlásával a balatoni vízi mentőket is támogatod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Skizo - Rozé 2017

A badacsonyi borászat címkéi láttán egyből a palackért nyúl az ember, és nem is véletlenül. Mindenki szereti a Balatont és a balatoni borokat, és noha a legjobb élmény a tó mellett borozni, ha erre éppen nincs lehetőség, akkor a Skizo boraival haza is viheted az élményt. A primőr borcsaládba tartozó rozé kékfrankos, zweigelt és cabernet sauvignon házasítása. A cseresznyés, fanyar, ribizlis aromák mellett a finoman vegetális jegyek még üdébbé teszik. A bor magában is szuper, de az sem szentségtörés, ha fröccsként iszod. Egy rozmaringos-olívabogyós focaccia mellé tökéletes, ha pedig nem akarsz sütni, egy egyszerű szendvicshez is remekül passzol.

Dúzsi Tamás és Családja Pincészete - Kékfrankos Rozé 2017

Ha magyar rozé, akkor megkerülhetetlen a szekszárdi Dúzsi Pincészet. A rozékirályként is emlegetett Dúzsi Tamás 1996-ban egy véletlen folytán kezdett bele, amikor sikerült annyi szőlőt szüretelniük, hogy a kékfrankos egy részéből kénytelenek voltak rozét készíteni. Akkora siker lett, hogy azóta évjárattól függően rengetegféle cuvée és fajtarozét palackoznak, így akár a kadarkájukra, a syrah-jukra, de a merlot-jukra is eshet a választásod. Vagy erre a csavarzáras palackba töltött kékfrankosra, ami egy fűszeres, élénk savú, epres aromájú rozé, és a fanyar citrusok még üdébbé teszik. 

Fotó: Dancsecs Ferenc

Nagygombos Borászat - Gróf Grassalkovich Gamay Noir Rosé 2016

A mátrai pincészet borászának, Takács-Barta Annának a kedvence ez a különleges szőlőfajta, mely Franciaországból került a birtokra, és szinte sehol máshol nem található meg az országban. A francia rozék stílusában képzelte el, szakítva a kizárólag reduktív eljárással, így a bor fele nagy hordóba került, ami komolyabb beltartalmat és krémességet eredményezett, mégis sikerült megőrizni játékos és friss savait, visszafogott, piros bogyós gyümölcsös aromáit. Annáék nyaranta szeretnek barackot grillezni, amihez remekül illik a gamay noir. A félbevágott gyümölcsöket meglocsolják egy kis balzsamecettel, és a vágott oldalával lefelé pár percig sütik - érdemes kipróbálni ezt a könnyű fogást a bor mellé.

Ezt is szeretjük