A verhetetlen ropogós grillcsirke receptje
Isteni fűszerezéssel
Használd ki, hogy itt a grillszezon. Hívd át a barátokat, és süssetek ropogós csirkét a hétvégén!

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A divatbloggerek odáig vannak ezekért a darabokért: a pizsama az utcán is nőies, ha így viseled »

A kézfejen hamarabb nyomot hagy az idő, mint az arcon: szuper hatóanyagok ráncok és foltok ellen »

A legnőiesebb fürdőruhák telt idomokra: 10 ezer forint alatt is találsz csinos darabokat a leárazásokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült grillcsirke az egyik legideálisabb hétvégi ebéd. Az átlagos fogást pedig néhány fűszerrel és grillezéssel még ízletesebbé teheted.

Ropogós grillcsirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg grillezni való csirke
  • 15 dkg vaj
  • 5 szál zsálya
  • 5 szál kakukkfű
  • 5 szál bazsalikom
  • 0,5 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét készítsd elő: mosd meg, a hasüregét se hagyd ki, majd töröld szárazra papírtörlővel. Ha a bőrön találsz szőröket, távolítsd el. A zöldfűszereket is mosd meg, majd vágd apróra.

A vajat tedd mikróba, és addig melegítsd, amíg folyós állagú nem lesz. Ekkor keverd hozzá a fél citrom levét, a sót, a borsot és az apróra vágott zöldfűszereket. Óvatosan lazítsd meg a csirke bőrét, és kend alá a keveréket, majd egyenletesen az egész húson oszlasd el a fűszervajat. A csirke hasüregét is sózd be jó alaposan. Ha szereted a zöldfűszerek kellemes ízét, ide is rakhatsz egy marékkal. Arra ügyelj, hogy ne tömd meg túlságosan.

Tedd a húst a grillre, és süsd meg szép pirosra. Ha a csirkét sütőben sütöd, mindenképpen tegyél alá egy edényt, hogy a zsírja abba csöpögjön. Körülbelül másfél óra után érdemes ellenőrizni, hogy elkészült-e a hús. Szúrj kést a combjába, és ha a belőle kifolyó lé tiszta, akkor nyert ügyed van. Ha még nem szép piros a csirke, állítsd magasabb fokozatra a grillt, és süsd ropogósra.

Tálaláskor az összegyűlt zsírral még megkenheted a csirkét. Nyáron grillezett zöldségekkel vagy salátaágyon is kínálhatod.

Ezt is szeretjük