Sütőben sült, rizzsel és zöldségekkel töltött paprika: hús nélkül is laktató
Kényeztesd magad zöldségekkel és rizzsel töltött paprikával! Még akkor is jóllakhatsz vele, ha fogyókúrázol.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Ha egyszerű, ízletes és egészséges vacsorára vágysz, a rizzsel és zöldségekkel töltött kaliforniai paprika remek választás. Bármilyen zöldséget keverhetsz a rizshez, amit a kamrádban vagy a hűtődben találsz. Alapnak tökéletes a kaliforniai és a kápia paprika. A maradék felmelegítve másnap is tökéletes. A remek, színpompás fogás kitűnő akkor is, ha életmódváltásba kezdesz.
Rizzsel, zöldségekkel töltött paprika
Hozzávalók
- 4 db kaliforniai paprika
- 20 dkg rizs
- 15 dkg sajt
- 15 dkg borsó
- 1 db paradicsom
- 2 fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 3 evőkanál aprított petrezselyem
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, és a csomagoláson leírtak szerint főzd addig, amíg megpuhul. Közben dobj hozzá sót. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Szórd hozzá a borsót, a feldarabolt paradicsomot, a répát, önts hozzá kevés vizet, és párold meg. Keverd össze a rizzsel, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel.
A kaliforniai paprikákat vágd félbe, és kanalazd bele a tölteléket, a tetejét szórd meg sajttal, majd kalapként rakd rá a zöldség tetejét. Rendezd egy sütőtálba, és forró sütőben süsd körülbelül 20-25 percig. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Ha szereted a hasonlóan készülő zöldségeket, a töltött cukkini is a kedvenceid közé fog tartozni.
Még több recept