Túrós, krémes rizskoch - Maradék rizst is felhasználhatsz hozzá
Ha házias édességre vágysz, készíts rizskochot. Keverj hozzá túrót, hogy még csábítóbb legyen.
A rizskoch annak ellenére, hogy az egyik legolcsóbb édesség, hihetetlenül finom. Akkor az igazi, ha a rizs nem lesz száraz, és nem is fő szét. A túrótól krémes marad az egész.

Túrós rizsfelfújt
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg rizs
- 20 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A rizst mosd meg, tedd egy lábasba. Önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Dobd hozzá a csipet sót, majd közepes hőfokon kezdd főzni. Amikor a rizs teljesen magába szívja a folyadékot, öntsd rá a tejet, és letakarva főzd addig, amíg puha nem lesz. Vedd le a tűzhelyről, és hagyd, hogy a rizsszemek jól megduzzadjanak.
A túrót törd át, add hozzá a tojássárgát, a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd a rizshez. Végül óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Rakd a masszát vajjal kikent tepsibe, és süsd 180 fokon aranybarnára körülbelül 45 perc alatt.
