Túrós, krémes rizskoch - Maradék rizst is felhasználhatsz hozzá
Ha házias édességre vágysz, készíts rizskochot. Keverj hozzá túrót, hogy még csábítóbb legyen.

Túrós, krémes rizskoch - Maradék rizst is felhasználhatsz hozzá
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizskoch annak ellenére, hogy az egyik legolcsóbb édesség, hihetetlenül finom. Akkor az igazi, ha a rizs nem lesz száraz, és nem is fő szét. A túrótól krémes marad az egész.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg, tedd egy lábasba. Önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Dobd hozzá a csipet sót, majd közepes hőfokon kezdd főzni. Amikor a rizs teljesen magába szívja a folyadékot, öntsd rá a tejet, és letakarva főzd addig, amíg puha nem lesz. Vedd le a tűzhelyről, és hagyd, hogy a rizsszemek jól megduzzadjanak.

A túrót törd át, add hozzá a tojássárgát, a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd a rizshez. Végül óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Rakd a masszát vajjal kikent tepsibe, és süsd 180 fokon aranybarnára körülbelül 45 perc alatt.

Ezt is szeretjük