Túrós, krémes rizskoch - Maradék rizst is felhasználhatsz hozzá
Ha házias édességre vágysz, készíts rizskochot. Keverj hozzá túrót, hogy még csábítóbb legyen.

Túrós, krémes rizskoch - Maradék rizst is felhasználhatsz hozzá
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizskoch annak ellenére, hogy az egyik legolcsóbb édesség, hihetetlenül finom. Akkor az igazi, ha a rizs nem lesz száraz, és nem is fő szét. A túrótól krémes marad az egész.

Túrós rizsfelfújt

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg, tedd egy lábasba. Önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Dobd hozzá a csipet sót, majd közepes hőfokon kezdd főzni. Amikor a rizs teljesen magába szívja a folyadékot, öntsd rá a tejet, és letakarva főzd addig, amíg puha nem lesz. Vedd le a tűzhelyről, és hagyd, hogy a rizsszemek jól megduzzadjanak.

A túrót törd át, add hozzá a tojássárgát, a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd a rizshez. Végül óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Rakd a masszát vajjal kikent tepsibe, és süsd 180 fokon aranybarnára körülbelül 45 perc alatt.

Ezt is szeretjük