Túrós, krémes rizskoch - Maradék rizst is felhasználhatsz hozzá
Ha házias édességre vágysz, készíts rizskochot. Keverj hozzá túrót, hogy még csábítóbb legyen.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A rizskoch annak ellenére, hogy az egyik legolcsóbb édesség, hihetetlenül finom. Akkor az igazi, ha a rizs nem lesz száraz, és nem is fő szét. A túrótól krémes marad az egész.
Túrós rizsfelfújt
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg rizs
- 20 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A rizst mosd meg, tedd egy lábasba. Önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Dobd hozzá a csipet sót, majd közepes hőfokon kezdd főzni. Amikor a rizs teljesen magába szívja a folyadékot, öntsd rá a tejet, és letakarva főzd addig, amíg puha nem lesz. Vedd le a tűzhelyről, és hagyd, hogy a rizsszemek jól megduzzadjanak.
A túrót törd át, add hozzá a tojássárgát, a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd a rizshez. Végül óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Rakd a masszát vajjal kikent tepsibe, és süsd 180 fokon aranybarnára körülbelül 45 perc alatt.

Még több recept