Rizses, rakott karfiol nyúlós sajtréteggel: tele van minden jóval
A rakott karfiolt készítheted számtalan módon, rizzsel és darált hússal nagyon laktató.

rizses-rakott-karfiol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karfiolban nagyon sok C-vitamin van, így az influenzaszezonban feltuningolhatod vele az immunrendszeredet. Néhány otthon is fellelhető kiegészítővel pedig elképesztően finom rakottast készíthetsz belőle. Fűszeres darált hússal, rizzsel jó laktató és szaftos lesz. 

Rizses, rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej közepes karfiol
  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zsiradék
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és ételízesítős vízben főzd elő 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A rizst is párold legalább félpuhára. Hevíts kevés zsiradékot, és rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, majd dinszteld meg. Tedd rá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint. 

Egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakj le egy réteg rizst, majd mehet rá a darált hús, a tetejére pedig a karfiol. Sózd, borsozd meg, a tetejére kend a tejfölt, és mehet rá a reszelt sajt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 

Próbáld ki a karfiolt krumplival is! Az ízletes gratin köretként, vacsorára vagy akár főfogásként is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük