Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül
Ha máskor nem, a gyermekkorodban biztos, hogy ettél rizses csokit. Ideje feleleveníteni a régi ízeket!
Nagyanyáink szívesen készítettek gyors és isteni rizses csokit, akár ünnepekre is. Nagy előnye, hogy nem időigényes, és mindig bejön, ráadásul még sütni sem kell. Már a boltban is vásárolhatsz hasonlót. Persze az otthoni verhetetlen. Arra figyelj, hogy ne margarinnal készítsd, mert nagyon folyós lesz a massza, és nem lesz tökéletes állagú.
Rizses csoki receptje
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg tejpor
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag puffasztott rizs
- 1 dl víz
- 1 evőkanál zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat vágd kisebb darabokra, majd a porcukorral, a vízzel, a zselatinnal és a kakaóporral forrald fel. Húzd le a tűzről, amikor kicsit hűl, keverd hozzá a vaníliás cukrot és a tejport. Ha teljesen sima a massza, mehet hozzá a puffasztott rizs is.
Egy kisebb tálat vagy őzgerincformát bélelj ki folpackkal, és öntsd bele a masszát. Tedd a hűtőbe, és pihentesd legalább négy órán keresztül. Ha gyorsabban ennéd, rakd a fagyasztóba. Amikor jól megdermed, könnyen tudod szeletelni. Folpack fóliába csomagolva hosszú ideig remek állagú marad.
Ha szívesen készítesz sütés nélküli desszertet, és rajongsz a csokiért, az angolok kedvencét is próbáld ki! A tiffinbe csupa finomság kerül.
Még több recept