Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül
Ha máskor nem, a gyermekkorodban biztos, hogy ettél rizses csokit. Ideje feleleveníteni a régi ízeket!

rizses-csoki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyanyáink szívesen készítettek gyors és isteni rizses csokit, akár ünnepekre is. Nagy előnye, hogy nem időigényes, és mindig bejön, ráadásul még sütni sem kell. Már a boltban is vásárolhatsz hasonlót. Persze az otthoni verhetetlen. Arra figyelj, hogy ne margarinnal készítsd, mert nagyon folyós lesz a massza, és nem lesz tökéletes állagú. 

Rizses csoki receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg tejpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag puffasztott rizs
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vágd kisebb darabokra, majd a porcukorral, a vízzel, a zselatinnal és a kakaóporral forrald fel. Húzd le a tűzről, amikor kicsit hűl, keverd hozzá a vaníliás cukrot és a tejport. Ha teljesen sima a massza, mehet hozzá a puffasztott rizs is.

Egy kisebb tálat vagy őzgerincformát bélelj ki folpackkal, és öntsd bele a masszát. Tedd a hűtőbe, és pihentesd legalább négy órán keresztül. Ha gyorsabban ennéd, rakd a fagyasztóba. Amikor jól megdermed, könnyen tudod szeletelni. Folpack fóliába csomagolva hosszú ideig remek állagú marad.
Ha szívesen készítesz sütés nélküli desszertet, és rajongsz a csokiért, az angolok kedvencét is próbáld ki! A tiffinbe csupa finomság kerül.

Ezt is szeretjük