Ínyenc csirkerizottó spárgával és sajttal - Laktató, mégis könnyű fogás
A csirkerizottó gyors, tartalmas, ezerféle módon variálható egytálétel. Készítsd el friss, roppanós spárgával!

Ínyenc csirkerizottó spárgával és sajttal - Laktató, mégis könnyű fogás
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökéletes, krémes rizottó titka a jó minőségű alapanyagokban rejlik. Fontos, hogy a célnak megfelelő rizottórizst válaszd. A húslevest fokozatosan, több részletben adagold csak hozzá, de akár alaplevet is készíthetsz. Figyelj, hogy a rizst ne főzd túl, mert akkor nem lesz az igazi az állaga.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg spárga
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 l húsleves
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db cukkini
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, a vöröshagymát vágd apróra, a gombát, a cukkinit és a spárgát pedig kis darabokra. Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, és rakd hozzá a jól megmosott, lecsepegtetett rizst. Addig pirítsd, amíg opálos nem lesz, majd önts rá egy jó merőkanál húslevest. Pár perccel később dobd hozzá a gombát, a cukkinit, majd a spárgát is. Közben folyamatosan adagold hozzá a húslevest, és fedő alatt párold.

Egy másik edényben is hevíts kevés olajat, rakd rá a megmosott, felkockázott húst, majd kevergesd fehéredésig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és párold meg. Mikor már minden szinte teljesen puha, krémes, forgasd a rizshez a csirkemellet, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt és a vajat is.

Ezt is szeretjük