Ínyenc csirkerizottó spárgával és sajttal - Laktató, mégis könnyű fogás
A csirkerizottó gyors, tartalmas, ezerféle módon variálható egytálétel. Készítsd el friss, roppanós spárgával!

Ínyenc csirkerizottó spárgával és sajttal - Laktató, mégis könnyű fogás
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Ettől a rúzstól sárgábbnak tűnik a fogad: milyen színt használj helyette? »

Emilia Clarke szőkén, smink nélkül: így is gyönyörű a Trónok harca sztárja »

Így nyomdázz a szemhéjadra cicás tusvonalat: tökéletes lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökéletes, krémes rizottó titka a jó minőségű alapanyagokban rejlik. Fontos, hogy a célnak megfelelő rizottórizst válaszd. A húslevest fokozatosan, több részletben adagold csak hozzá, de akár alaplevet is készíthetsz. Figyelj, hogy a rizst ne főzd túl, mert akkor nem lesz az igazi az állaga.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg spárga
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 l húsleves
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db cukkini
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, a vöröshagymát vágd apróra, a gombát, a cukkinit és a spárgát pedig kis darabokra. Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, és rakd hozzá a jól megmosott, lecsepegtetett rizst. Addig pirítsd, amíg opálos nem lesz, majd önts rá egy jó merőkanál húslevest. Pár perccel később dobd hozzá a gombát, a cukkinit, majd a spárgát is. Közben folyamatosan adagold hozzá a húslevest, és fedő alatt párold.

Egy másik edényben is hevíts kevés olajat, rakd rá a megmosott, felkockázott húst, majd kevergesd fehéredésig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és párold meg. Mikor már minden szinte teljesen puha, krémes, forgasd a rizshez a csirkemellet, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt és a vajat is.

Ezt is szeretjük