Ínyenc csirkerizottó spárgával és sajttal - Laktató, mégis könnyű fogás
A csirkerizottó gyors, tartalmas, ezerféle módon variálható egytálétel. Készítsd el friss, roppanós spárgával!
A tökéletes, krémes rizottó titka a jó minőségű alapanyagokban rejlik. Fontos, hogy a célnak megfelelő rizottórizst válaszd. A húslevest fokozatosan, több részletben adagold csak hozzá, de akár alaplevet is készíthetsz. Figyelj, hogy a rizst ne főzd túl, mert akkor nem lesz az igazi az állaga.
Csirkerizottó spárgával
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg rizottó rizs
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg spárga
- 15 dkg gomba
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 1.5 l húsleves
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 db cukkini
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, a vöröshagymát vágd apróra, a gombát, a cukkinit és a spárgát pedig kis darabokra. Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, és rakd hozzá a jól megmosott, lecsepegtetett rizst. Addig pirítsd, amíg opálos nem lesz, majd önts rá egy jó merőkanál húslevest. Pár perccel később dobd hozzá a gombát, a cukkinit, majd a spárgát is. Közben folyamatosan adagold hozzá a húslevest, és fedő alatt párold.
Egy másik edényben is hevíts kevés olajat, rakd rá a megmosott, felkockázott húst, majd kevergesd fehéredésig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és párold meg. Mikor már minden szinte teljesen puha, krémes, forgasd a rizshez a csirkemellet, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt és a vajat is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció