Ínyenc csirkerizottó spárgával és sajttal - Laktató, mégis könnyű fogás

A csirkerizottó gyors, tartalmas, ezerféle módon variálható egytálétel. Készítsd el friss, roppanós spárgával!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes, krémes rizottó titka a jó minőségű alapanyagokban rejlik. Fontos, hogy a célnak megfelelő rizottórizst válaszd. A húslevest fokozatosan, több részletben adagold csak hozzá, de akár alaplevet is készíthetsz. Figyelj, hogy a rizst ne főzd túl, mert akkor nem lesz az igazi az állaga.

spargas-csirkerizotto

Csirkerizottó spárgával

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg spárga
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 l húsleves
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db cukkini
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, a vöröshagymát vágd apróra, a gombát, a cukkinit és a spárgát pedig kis darabokra. Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, és rakd hozzá a jól megmosott, lecsepegtetett rizst. Addig pirítsd, amíg opálos nem lesz, majd önts rá egy jó merőkanál húslevest. Pár perccel később dobd hozzá a gombát, a cukkinit, majd a spárgát is. Közben folyamatosan adagold hozzá a húslevest, és fedő alatt párold.

Egy másik edényben is hevíts kevés olajat, rakd rá a megmosott, felkockázott húst, majd kevergesd fehéredésig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és párold meg. Mikor már minden szinte teljesen puha, krémes, forgasd a rizshez a csirkemellet, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt és a vajat is.

csirkemell-rizzsel-spargaval

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük