A régimódi rigójancsi receptje

Így süttette annak idején a hegedűs

A csupa csokis rigójancsi az egyik leghíresebb süti, amit a szerelem ihletett. Készítsd el te is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jöhet bármilyen divat, a rigójancsi népszerűsége nem változik. A legendás édességet a híres hegedűs hercegnő kedvesének süttette, más forrás szerint azonban saját maga készítette. Ha követed ezt a receptet, te sem fogsz csalódni.

15780477 beeff835582cc613347be34e73adad10 wm

Rigójancsi

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaó
  • 7 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál zselatinpor

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot. Ha jó kemény, mehet hozzá a sárgája is. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan forgasd a masszába. Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, körülbelül 30x35 centis tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd meg.

A töltelékhez a tejszínt verd fel, szitáld bele a kakaót és a porcukrot, majd forgasd össze. A zselatint keverd össze a tejjel, és tedd fel melegedni. Addig kevergesd, amíg elolvad, majd vedd le a tűzről. Arra ügyelj, hogy a tej ne forrjon. Ha kihűl, dolgozd a tejszínes krémbe. A tésztát vágd ketté. Az egyik lapra kend egyenletesen a kakaós habot, és tedd rá a másik piskótát. A tetejére vízgőz felett olvaszd össze a vajat és a csokit, majd gyors mozdulatokkal kend a tésztára. Rakd a hűtőbe, és vízbe mártott késsel vágd fel. 

15780489 1ab0f004d4195d3fe87bce9295eccfd7 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük