A régimódi rigójancsi receptje
A csupa csokis rigójancsi az egyik leghíresebb süti, amit a szerelem ihletett. Készítsd el te is!
Jöhet bármilyen divat, a rigójancsi népszerűsége nem változik. A legendás édességet a híres hegedűs hercegnő kedvesének süttette, más forrás szerint azonban saját maga készítette. Ha követed ezt a receptet, te sem fogsz csalódni.
Rigójancsi
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 6 tojás
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg kakaó
- 7 dl tejszín
- 1 dl tej
- 2 evőkanál zselatinpor
Tetejére
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot. Ha jó kemény, mehet hozzá a sárgája is. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan forgasd a masszába. Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, körülbelül 30x35 centis tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd meg.
A töltelékhez a tejszínt verd fel, szitáld bele a kakaót és a porcukrot, majd forgasd össze. A zselatint keverd össze a tejjel, és tedd fel melegedni. Addig kevergesd, amíg elolvad, majd vedd le a tűzről. Arra ügyelj, hogy a tej ne forrjon. Ha kihűl, dolgozd a tejszínes krémbe. A tésztát vágd ketté. Az egyik lapra kend egyenletesen a kakaós habot, és tedd rá a másik piskótát. A tetejére vízgőz felett olvaszd össze a vajat és a csokit, majd gyors mozdulatokkal kend a tésztára. Rakd a hűtőbe, és vízbe mártott késsel vágd fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció