Ricottás, sütőtökös tészta, ami összesütve még finomabb: könnyű, mégis laktató
Addig vásárolj be sütőtökből, amíg még kapható: készíts belőle isteni ricottás-sütőtökös tésztát!

ricottas-sutotokos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ricotta ma már nem csak a nagyáruházakban kapható. Ez a lágy, olasz sajtkészítmény semleges ízének köszönhetően számtalan módon variálható, édes vagy sós ételekhez egyaránt jól illik. Különösen finom lehet tészta kísérőjeként sütőtökkel összekeverve, tejszínnel és reszelt sajttal felturbózva. A tököt felhasználás előtt sütőben süsd meg, sokkal finomabb, mint főzve.

Ricottás, sütőtökös tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 25 dkg sütőtök
  • 15 dkg ricotta
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A tök magjait vájd ki, darabold fel, fektesd a szeleteket héjukkal együtt tűzálló tálba, és 45-60 perc alatt süsd puhára 200 fokon. Ha kész, vedd ki a sütőből, és kanalazd ki a belsejüket egy tálba. 
Amíg a tök sül, a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le.

A tököket villával nyomkodd össze, add hozzá a ricottát és a tejszínt. Sózd ízlés szerint, szórd meg frissen őrölt fekete borssal, gyömbérrel és egy kis Cayenne-borssal. A tésztát egyengesd el egy tűzálló tálban, és öntsd le a sütőtökös szósszal. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, majd told a sütőbe 15-20 percre, amíg az ízek összeérnek, és a tetejére a sajt ráolvad. Parmezánnal megszórva kínáld. 
A sütőtök önmagában is finom nassolnivaló: így tudod tökéletesen elkészíteni.

Ezt is szeretjük