Ricottás, citromos kevert süti: finom puha és nem szárad ki
Az egyszerű kevert süti a ricottának köszönhetően lágy, levegős lesz, a citrom pedig üdévé varázsolja.

ricottas-citromos-kevert-suti
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemhiába imádják az olaszok a ricottát, hisz semleges íze miatt könnyen alakítható. Sütikbe is jól jön, mivel a tészta állagát is javítja, az egyszerű kevert tésztát is finomabbá teszi. Bár sokan a túróhoz hasonlítják, annál lágyabb, krémesebb. Ma már nem jelenthet gondot beszerezni a szupermarketekben.

Ricottás, citromos kevert süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy nagy tálba, keverd hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A ricottát villával kicsit nyomkodd össze, adj hozzá két teáskanál citromlevet, és reszeld bele a citrom héját. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztes és a ricottás keveréket felváltva forgasd hozzá.
 

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy kisebb tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. 
A mascarponés-citromos kevert süti is ideális desszert nyárra. 

Ezt is szeretjük