Ricottás, citromos kevert süti: finom puha és nem szárad ki
Az egyszerű kevert süti a ricottának köszönhetően lágy, levegős lesz, a citrom pedig üdévé varázsolja.
Nemhiába imádják az olaszok a ricottát, hisz semleges íze miatt könnyen alakítható. Sütikbe is jól jön, mivel a tészta állagát is javítja, az egyszerű kevert tésztát is finomabbá teszi. Bár sokan a túróhoz hasonlítják, annál lágyabb, krémesebb. Ma már nem jelenthet gondot beszerezni a szupermarketekben.
Ricottás, citromos kevert süti
Hozzávalók
- 25 dkg ricotta
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szórd egy nagy tálba, keverd hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A ricottát villával kicsit nyomkodd össze, adj hozzá két teáskanál citromlevet, és reszeld bele a citrom héját. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztes és a ricottás keveréket felváltva forgasd hozzá.
Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy kisebb tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
A mascarponés-citromos kevert süti is ideális desszert nyárra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept