Pufi ricottás palacsinta áfonyával: ebbe csak kevés liszt kell
A könnyű, kellemesen savanykás palacsinta ricottával és áfonyával kényeztető édesség, amit ráadásul gyorsan összedobhatsz.

ricottas-afonyas-palacsinta
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Igen forróra sikeredtek Rihanna új fehérneműi: telt alkaton is gyönyörűen mutatnak »

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az álomfinom édesség átmenet a túrós kevert süti és a hagyományos palacsinta között. A ricotta remek alapanyag a konyhában, hisz semleges ízű, és még a túrónál is lágyabb. Gyorsan és egyszerűen mennyei palacsintatésztát keverhetsz belőle. Az áfonya ezúttal nem feltét, az is a masszába kerül. Érdemes sütés előtt legalább pár percig pihentetni a tésztát.

Ricottás, áfonyás palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg áfonya
  • 4 evőkanál liszt
  • 0.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a tejjel, a citrom reszelt héjával és a ricottával. Részletekben dolgozd hozzá a lisztes keveréket, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig az áfonyát. 
 

Pár perc pihentetés után egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és kanalazd bele a masszát. A kanál hátával kicsit lapítsd el a tésztát, és süsd közepes lángon, oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. Porcukorral megszórva, vaníliás öntettel vagy juharsziruppal is kínálhatod.
A csúsztatott palacsinta régi kedvenc. A tésztát rakosgasd egymásra, töltsd meg, és szeleteld úgy, mint a sütit!

Ezt is szeretjük