Pufi ricottás palacsinta áfonyával: ebbe csak kevés liszt kell

A könnyű, kellemesen savanykás palacsinta ricottával és áfonyával kényeztető édesség, amit ráadásul gyorsan összedobhatsz.

Ricottás, áfonyás palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az álomfinom édesség átmenet a túrós kevert süti és a hagyományos palacsinta között. A ricotta remek alapanyag a konyhában, hisz semleges ízű, és még a túrónál is lágyabb. Gyorsan és egyszerűen mennyei palacsintatésztát keverhetsz belőle. Az áfonya ezúttal nem feltét, az is a masszába kerül. Érdemes sütés előtt legalább pár percig pihentetni a tésztát.

Ricottás, áfonyás palacsinta

Hozzávalók

  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg áfonya
  • 4 evőkanál liszt
  • 0.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a tejjel, a citrom reszelt héjával és a ricottával. Részletekben dolgozd hozzá a lisztes keveréket, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig az áfonyát. 
 

Pár perc pihentetés után egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és kanalazd bele a masszát. A kanál hátával kicsit lapítsd el a tésztát, és süsd közepes lángon, oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. Porcukorral megszórva, vaníliás öntettel vagy juharsziruppal is kínálhatod.
A csúsztatott palacsinta régi kedvenc. A tésztát rakosgasd egymásra, töltsd meg, és szeleteld úgy, mint a sütit!

Ezt is szeretjük