Nyári ribizlis, mandulás süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Az egyszerű ribizlis-mandulás kevert olyan finom, hogy egy morzsa sem marad majd belőle.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az egyszerű, kevert ribizlis süti kánikulában is jóleső, üdítő desszert lehet. Nem kell vele sokat foglalkoznod, csak a száraz és a nedves hozzávalókat összekeverni, mégis ellenállhatatlan lesz a végeredmény. A méricskéléssel sem fog elmenni sok időd, elég hozzá elővenni kedvenc 2,5 decis bögrédet.
Ribizlis, mandulás süti
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0.5 bögre étolaj
- 0.75 bögre ribizli
- 2 db tojás
- 3 evőkanál mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a tejjel, az étolajjal, a vaníliás cukorral, majd forgasd össze a sütőporral vegyített liszttel. Dolgozd simára a masszát, és simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Szórd a tetejére a leszemezett, megmosott, lecsepegtetett ribizlit.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. A vége felé rakd a tetejére a mandulát is. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült. Porcukorral meghintve kínáld.
A morzsasütibe is kerülhet ribizli, az egyszerre édes és savanykás desszert nagy nyári kedvenc lesz.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept