Pompás ribizlis-málnás pohárkrém
Ropogós tésztával, lágy, selymes krémmel
A ribizlis-málnás pohárkrém amilyen mutatós, olyan finom.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Könnyű, nem túl édes desszertre kívántál? A ribizlis-málnás pohárkrém pont ilyen. Az alapja lehet maradék leveles tészta vagy ropogós édes keksz. Ezúttal fontos a kreativitás és a dekoratív tálalás. Kard Éva receptje azonnali kóstolásra csábít.

Hozzávalók 6 személyre:

  • fél csomag leveles tészta
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg málna
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2,5 g porzselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • fél csomag vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni, majd ízlés szerint darabold fel.

A pudingport keverd simára két deci tejjel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával. Körülbelül fél deci tejet melegíts meg, majd add hozzá a zselatint, és addig keverd, amíg feloldódik. Öntsd a pudingos keverékhez. Tedd a tűzre, és állandóan kevergetve főzd pár perc alatt sűrűre. Ha kész, hűtsd ki teljesen. A habtejszínt verd kemény habbá, és apránként, robotgéppel keverd a teljesen kihűlt pudinghoz.

A ribizlit és a málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Kanalazd az előkészített poharakba a teljesen kihűlt krém felét, és szórd meg ribizlivel. Ezután pakold rá a kisebb darabokra tördelt leves tésztát, majd a málnát. Végül kanalazd rá a maradék krémet, és ízlés szerint díszítsd. Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatod is. Csakis fogyasztás előtt állítsd össze, különben a ropogós tészta megpuhul a krémtől, és úgy már nem lesz olyan finom.

Ezt is szeretjük