Pompás ribizlis-málnás pohárkrém

Ropogós tésztával, lágy, selymes krémmel

A ribizlis-málnás pohárkrém amilyen mutatós, olyan finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű, nem túl édes desszertre kívántál? A ribizlis-málnás pohárkrém pont ilyen. Az alapja lehet maradék leveles tészta vagy ropogós édes keksz. Ezúttal fontos a kreativitás és a dekoratív tálalás. Kard Éva receptje azonnali kóstolásra csábít.

Ribizlis-málnás pohárkrém

Hozzávalók 6 személyre

  • fél csomag leveles tészta
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg málna
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2,5 g porzselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • fél csomag vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni, majd ízlés szerint darabold fel.

A pudingport keverd simára két deci tejjel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával. Körülbelül fél deci tejet melegíts meg, majd add hozzá a zselatint, és addig keverd, amíg feloldódik. Öntsd a pudingos keverékhez. Tedd a tűzre, és állandóan kevergetve főzd pár perc alatt sűrűre. Ha kész, hűtsd ki teljesen. A habtejszínt verd kemény habbá, és apránként, robotgéppel keverd a teljesen kihűlt pudinghoz.

A ribizlit és a málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Kanalazd az előkészített poharakba a teljesen kihűlt krém felét, és szórd meg ribizlivel. Ezután pakold rá a kisebb darabokra tördelt leves tésztát, majd a málnát. Végül kanalazd rá a maradék krémet, és ízlés szerint díszítsd. Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatod is. Csakis fogyasztás előtt állítsd össze, különben a ropogós tészta megpuhul a krémtől, és úgy már nem lesz olyan finom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük