
Pompás ribizlis-málnás pohárkrém
A ribizlis-málnás pohárkrém amilyen mutatós, olyan finom.

Könnyű, nem túl édes desszertre kívántál? A ribizlis-málnás pohárkrém pont ilyen. Az alapja lehet maradék leveles tészta vagy ropogós édes keksz. Ezúttal fontos a kreativitás és a dekoratív tálalás. Kard Éva receptje azonnali kóstolásra csábít.

Ribizlis-málnás pohárkrém
Hozzávalók 6 személyre
- fél csomag leveles tészta
- 10 dkg ribizli
- 10 dkg málna
- 2,5 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2,5 g porzselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rumaroma
- fél csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztát helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni, majd ízlés szerint darabold fel.
A pudingport keverd simára két deci tejjel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával. Körülbelül fél deci tejet melegíts meg, majd add hozzá a zselatint, és addig keverd, amíg feloldódik. Öntsd a pudingos keverékhez. Tedd a tűzre, és állandóan kevergetve főzd pár perc alatt sűrűre. Ha kész, hűtsd ki teljesen. A habtejszínt verd kemény habbá, és apránként, robotgéppel keverd a teljesen kihűlt pudinghoz.
A ribizlit és a málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Kanalazd az előkészített poharakba a teljesen kihűlt krém felét, és szórd meg ribizlivel. Ezután pakold rá a kisebb darabokra tördelt leves tésztát, majd a málnát. Végül kanalazd rá a maradék krémet, és ízlés szerint díszítsd. Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatod is. Csakis fogyasztás előtt állítsd össze, különben a ropogós tészta megpuhul a krémtől, és úgy már nem lesz olyan finom.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept