Ribizlis habos pite - Pihekönnyű, omlós édesség uzsonnára
Pillanatok alatt népszerű lesz, biztos, hogy az egész család kér még belőle egy tepsivel.
Dobd fel az egyszerű ribizlis süteményt édes habkölteménnyel. A siker garantált, hiszen az ízek szinte összeolvadnak a szádban. A hab különösen könnyű és finom lesz, ha így készíted.
Ribizlis habos süti
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
- 15 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál sütőpor
- 3 evőkanál víz
A habhoz:
- 20 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
- 50 dkg ribizli
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tésztához különítsd el a tojássárgáját a fehérjétől, majd a tojássárgáját verd fel a forró vízzel. Keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd szitáld hozzá a lisztet a sütőporral. Add hozzá az olvasztott vajat, majd a krémet lazítsd a tejjel. Öntsd a masszát egy kivajazott tepsibe vagy kerek tortaformába, és 180 fokon süsd először 15 percig.
Közben a habhoz verd fel a tojásfehérjét. Hogy hamarabb megkeményedjen, adj hozzá egy csipet sót. Közben folyamatosan szitáld bele a cukrot. Így lesz az állaga különösen omlós és puha.
A habot kend a tésztára, majd szórd meg a ribizlivel. A sütőt vedd vissza 150 fokra, és told vissza a sütit sülni további 20 percre, míg a teteje meg nem pirul, és a hab meg nem sül rajta teljesen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept