Tavaszi reteksaláta uborkával: fokhagymás tejföllel leöntve isteni köret húsok mellé
A tavasszal együtt megjelentek a finomabbnál finomabb friss zöldségek. Mit szólnál egy frissítő reteksalátához uborkával és fokhagymás-tejfölös dresszinggel?

reteksalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár húsok mellé egészséges köretnek, akár önmagában könnyű vacsora gyanánt teszed az asztalra ezt a frissítő salátát, mindenképpen jó választás. A tavasz egyik kedvenc zöldsége, a retek nagyszerű saláta-alapanyag, amihez remekül passzol a kígyóuborka. Tedd tartalmasabbá, izgalmasabbá házi készítésű fokhagymás, tejfölös öntettel!

Reteksaláta uborkával és fokhagymás tejföllel

Hozzávalók:

A salátához

  • 2 csokor retek
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 köteg kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Az öntethez

  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csokor kapor
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, karikázd fel, és öntsd egy tálba. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, majd locsold meg egy evőkanál olívaolajjal.

Az öntethez a tejfölt egy kisebb tálban vegyítsd el a citromlével, nyomd bele a fokhagymagerezdet, és őrölj rá borsot. Rakd hozzá az aprított kaprot. Öntsd a zöldségekre, alaposan keverd össze, szórd meg a tetejét kaporral, és tedd az egészet a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Mennyei köret vajpuha rozmaringos sült csirke mellé.

Ezt is szeretjük