Tavaszi reteksaláta uborkával: fokhagymás tejföllel leöntve isteni köret húsok mellé
A tavasszal együtt megjelentek a finomabbnál finomabb friss zöldségek. Mit szólnál egy frissítő reteksalátához uborkával és fokhagymás-tejfölös dresszinggel?
Akár húsok mellé egészséges köretnek, akár önmagában könnyű vacsora gyanánt teszed az asztalra ezt a frissítő salátát, mindenképpen jó választás. A tavasz egyik kedvenc zöldsége, a retek nagyszerű saláta-alapanyag, amihez remekül passzol a kígyóuborka. Tedd tartalmasabbá, izgalmasabbá házi készítésű fokhagymás, tejfölös öntettel!
Reteksaláta uborkával és fokhagymás tejföllel
Hozzávalók
A salátához
- 2 csokor retek
- 1 db kígyóuborka
- 1 köteg kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Az öntethez
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csokor kapor
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, karikázd fel, és öntsd egy tálba. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, majd locsold meg egy evőkanál olívaolajjal.
Az öntethez a tejfölt egy kisebb tálban vegyítsd el a citromlével, nyomd bele a fokhagymagerezdet, és őrölj rá borsot. Rakd hozzá az aprított kaprot. Öntsd a zöldségekre, alaposan keverd össze, szórd meg a tetejét kaporral, és tedd az egészet a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Mennyei köret vajpuha rozmaringos sült csirke mellé.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció