Reszelt epres süti omlós linzertésztából
Alig bírod majd megvárni, hogy kihűljön
Az édes tészta a szaftos, epres töltelékkel szinte abbahagyhatatlan.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Élvezd ki, hogy még tart az eperszezon. A friss gyümölcsből és a nagyi kedvenc linzertésztájából fantasztikus édességet készíthetsz. Akit megkínálsz az omlós, zamatos reszelt epres sütivel, biztos, hogy akarja majd ezt a receptet. Kard Éva desszertjével nem foghatsz mellé.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • csipet só

Epres töltelék hozzávalói

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd add hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, add hozzá az egész tojást, és kanalanként a hideg tejet. Gyúrd össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. A harmadát csomagold fóliába, és tedd legalább fél órára a fagyasztóba, hogy megkeményedjen, és könnyen tudd majd reszelni. A maradék tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül 20-szor 30 centisre, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A töltelékhez az epret alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd félbe, a nagyobbakat negyedeld. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd óvatosan forgasd össze. Hagyd pár percig állni, keverd hozzá a vaníliás pudingport is. Öntsd a tepsiben lévő tésztára, egyenletesen simítsd el. Végül vedd ki a fagyasztóba tett tésztát, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld a töltelékre. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon 40-45 perc alatt süsd szép aranybarnára.

A sütőből kivéve hagyd a tésztát pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt emeld ki egy rácsra, és hűtsd ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, szeleteld fel, és úgy kínáld.

Blog.hu ajánló