Reszelt epres süti omlós linzertésztából

Alig bírod majd megvárni, hogy kihűljön

Az édes tészta a szaftos, epres töltelékkel szinte abbahagyhatatlan.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Élvezd ki, hogy még tart az eperszezon. A friss gyümölcsből és a nagyi kedvenc linzertésztájából fantasztikus édességet készíthetsz. Akit megkínálsz az omlós, zamatos reszelt epres sütivel, biztos, hogy akarja majd ezt a receptet. Kard Éva desszertjével nem foghatsz mellé.

Reszelt epres süti

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta hozzávalói

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • csipet só

Epres töltelék hozzávalói

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd add hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, add hozzá az egész tojást, és kanalanként a hideg tejet. Gyúrd össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. A harmadát csomagold fóliába, és tedd legalább fél órára a fagyasztóba, hogy megkeményedjen, és könnyen tudd majd reszelni. A maradék tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül 20-szor 30 centisre, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A töltelékhez az epret alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd félbe, a nagyobbakat negyedeld. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd óvatosan forgasd össze. Hagyd pár percig állni, keverd hozzá a vaníliás pudingport is. Öntsd a tepsiben lévő tésztára, egyenletesen simítsd el. Végül vedd ki a fagyasztóba tett tésztát, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld a töltelékre. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon 40-45 perc alatt süsd szép aranybarnára.

A sütőből kivéve hagyd a tésztát pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt emeld ki egy rácsra, és hűtsd ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, szeleteld fel, és úgy kínáld.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük