Reszelt epres süti omlós linzertésztából
Alig bírod majd megvárni, hogy kihűljön
Az édes tészta a szaftos, epres töltelékkel szinte abbahagyhatatlan.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Élvezd ki, hogy még tart az eperszezon. A friss gyümölcsből és a nagyi kedvenc linzertésztájából fantasztikus édességet készíthetsz. Akit megkínálsz az omlós, zamatos reszelt epres sütivel, biztos, hogy akarja majd ezt a receptet. Kard Éva desszertjével nem foghatsz mellé.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • csipet só

Epres töltelék hozzávalói

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd add hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, add hozzá az egész tojást, és kanalanként a hideg tejet. Gyúrd össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. A harmadát csomagold fóliába, és tedd legalább fél órára a fagyasztóba, hogy megkeményedjen, és könnyen tudd majd reszelni. A maradék tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül 20-szor 30 centisre, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A töltelékhez az epret alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd félbe, a nagyobbakat negyedeld. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd óvatosan forgasd össze. Hagyd pár percig állni, keverd hozzá a vaníliás pudingport is. Öntsd a tepsiben lévő tésztára, egyenletesen simítsd el. Végül vedd ki a fagyasztóba tett tésztát, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld a töltelékre. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon 40-45 perc alatt süsd szép aranybarnára.

A sütőből kivéve hagyd a tésztát pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt emeld ki egy rácsra, és hűtsd ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, szeleteld fel, és úgy kínáld.

Ezt is szeretjük