Házi, roppanós répasavanyúság: húsok mellé tökéletes kísérő
A nyers répasavanyúság igazi vitaminbomba, turbózd fel vele a szervezetedet!

repasavanyusag
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

A legszebb smink kék szemhez 3 perc alatt: videón a zseniális technika »

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A répasavanyúság friss, zsenge zöldségből a legfinomabb. Mivel nem kell főzni, nem veszít semmit a vitamintartalmából. Sokkal izgalmasabb lesz, ha több színű répát keversz hozzá. A piacokon könnyen beszerezheted a lila és a citromsárga változatokat is. Jól illik húsokhoz, halakhoz és egytálételekhez. 

Répasavanyúság receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál méz
  • 0.5 dl víz
  • mazsola
  • finomra aprított zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, mosd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Ha szereted, dobj hozzá mazsolát, nagyon illik hozzá. Az öntethez keverd össze a vizet, az ecetet, a mézet, az ízlés szerinti sót, majd locsold meg vele a sárgarépát. Kicsit forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön öntet. Végül szórd meg aprított zöldfűszerrel. Jól illik hozzá a rozmaring és a petrezselyem is.

Az alapreceptet aztán kedvedre turbózhatod. Ha pikánsabbá tennéd, reszelj hozzá kevés tormát, de a vörös- vagy póréhagyma is jól megy az édeskés répához. Érdemes a savanyúságot találás előtt a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 
Próbáltad már a répát omlós tésztában sütve, sajttal megbolondítva? Muszáj megkóstolnod! 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük