Házi, roppanós répasavanyúság: húsok mellé tökéletes kísérő
A nyers répasavanyúság igazi vitaminbomba, turbózd fel vele a szervezetedet!
A répasavanyúság friss, zsenge zöldségből a legfinomabb. Mivel nem kell főzni, nem veszít semmit a vitamintartalmából. Sokkal izgalmasabb lesz, ha több színű répát keversz hozzá. A piacokon könnyen beszerezheted a lila és a citromsárga változatokat is. Jól illik húsokhoz, halakhoz és egytálételekhez.
Répasavanyúság receptje
Hozzávalók
- 30 dkg sárgarépa
- 1 evőkanál ecet
- 1 teáskanál méz
- 0.5 dl víz
- só
- mazsola
- finomra aprított zöldfűszer
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, mosd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Ha szereted, dobj hozzá mazsolát, nagyon illik hozzá. Az öntethez keverd össze a vizet, az ecetet, a mézet, az ízlés szerinti sót, majd locsold meg vele a sárgarépát. Kicsit forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön öntet. Végül szórd meg aprított zöldfűszerrel. Jól illik hozzá a rozmaring és a petrezselyem is.
Az alapreceptet aztán kedvedre turbózhatod. Ha pikánsabbá tennéd, reszelj hozzá kevés tormát, de a vörös- vagy póréhagyma is jól megy az édeskés répához. Érdemes a savanyúságot találás előtt a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Próbáltad már a répát omlós tésztában sütve, sajttal megbolondítva? Muszáj megkóstolnod!
Kép: Getty Images.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció