Filléres fasírtgolyók egyszerűen: répa és krumpli helyettesíti a hús egy részét
Ezek a kis fasírtgolyók pont úgy készülnek, minta hagyományos változat, de a hús egy része helyett répa és krumpli kerül a masszába.

zoldseges fasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olcsó és finom vacsorát dobhatsz össze a répás-krumplis fasírtgolyókkal, ráadásul ebben a formában a gyerekeknek is észrevétlenül tehetsz egy kevés zöldséget a tányérjukra. A ropogós kis gombócok tökéletesek vendégváró falatként is.

Répás-krumplis fasírtgolyók

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 tej
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét vágd félbe, és áztasd tejbe. Amikor már megszívta magát, csavard ki, add hozzá a darált húst, és reszeld bele a megpucolt  krumplit, a répát, hagymát és fokhagymát. Üsd bele a tojást, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel, majd kanalazz bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól kezelhető masszát kapj.

Egy serpenyőben kezdd el forrósítani az olajat, közben a húsos keverékből formálj gombócokat. Amikor az olaj már elég forró, tedd bele a golyókat, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha úgy kényelmesebb, lapos fasírtokat is készíthetsz belőlük.

Sütőben is készítheted a fasírtgolyókat. Ha ilyenkor baconbe tekered őket, biztos, hogy nem száradnak ki.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük