Ropogós zöldségfasírt répával és cukkinival: ebből tényleg nem hiányzik a hús
A répás cukkinifasírt hús nélkül is laktató, a sok zöldségnek köszönhetően pedig nem is hizlal.

repas cukkinifasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokféleképpen készíthetsz zöldségfasírtot: ezzel a répás cukkinifasírttal is garantáltan sikered lesz. A belevaló cukkinit érdemes egy nagy méretű szűrőbe reszelni, és azt egy tálra állítani, így a besózás és a pihentetés után könnyen ki fogod tudni nyomkodni belőle a vizet.

Répás cukkinifasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. A cukkinit reszeld le, sózd be, pihentesd tíz percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet, és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a megpucolt répát és a fokhagymát, üsd bele a tojást, add hozzá a párolt hagymát, sózd, borsozd, majd kanalazd bele a lisztet és a zsemlemorzsát is. Add hozzá a felaprított petrezselymet, gyúrd össze, és formálj belőle gombócokat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi őket, és közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.

Zöldségfasírtot káposztával is készíthetsz, így még laktatóbb.

Ezt is szeretjük