Ropogós zöldségfasírt répával és cukkinival: ebből tényleg nem hiányzik a hús
A répás cukkinifasírt hús nélkül is laktató, a sok zöldségnek köszönhetően pedig nem is hizlal.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Sokféleképpen készíthetsz zöldségfasírtot: ezzel a répás cukkinifasírttal is garantáltan sikered lesz. A belevaló cukkinit érdemes egy nagy méretű szűrőbe reszelni, és azt egy tálra állítani, így a besózás és a pihentetés után könnyen ki fogod tudni nyomkodni belőle a vizet.
Répás cukkinifasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. A cukkinit reszeld le, sózd be, pihentesd tíz percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet, és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a megpucolt répát és a fokhagymát, üsd bele a tojást, add hozzá a párolt hagymát, sózd, borsozd, majd kanalazd bele a lisztet és a zsemlemorzsát is. Add hozzá a felaprított petrezselymet, gyúrd össze, és formálj belőle gombócokat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi őket, és közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.
Zöldségfasírtot káposztával is készíthetsz, így még laktatóbb.
Még több recept