Ropogós répafasírt friss salátával
Az egészséges, gluténmentesített répafasírt nemcsak diétázóknak ajánlott.
Ha így készíted, a répafasírt több napig eláll, még újramelegítened sem kell, hiszen hidegen is kitűnő. Ha marad, csomagolj belőle másnapra. Michl Júlia receptjéért nem csak lisztérzékenyek rajonganak majd.
Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!
Répafasírt lisztérzékenyeknek
Hozzávalók 4 személyre
Fasírt
- 0.5 kg darálthús
- 3 répa
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 csapott kávéskanál só
- 1 tojás
- 1 csapott kávéskanál bors
- ízlés szerint pirospaprika
- olaj
Saláta
- saláta
- paradicsom
- paprika
- káposzta
- petrezselyem
Elkészítés:
A répát reszeld le, a fokhagymát préseld össze, majd a hússal, a fűszerekkel és a tojással jól gyúrd össze. A sóra figyelj oda, több kell belőle, mint a hagyományos fasírtba, mert a répa megédesíti a masszát. Ha készen vagy, gyurmázz belőle kis gombócokat, és olajban süsd ki.
A saláta hozzávalóit mosd meg, darabold fel, majd öntsd össze. Persze kiegészítheted ízlés szerint almával, sajttal, magvakkal, és nyakon öntheted egy kis szósszal vagy salátaolajjal. A répafasírttal együtt kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció