Ropogós répafasírt friss salátával

Remek fogás lisztérzékenyeknek is

Az egészséges, gluténmentesített répafasírt nemcsak diétázóknak ajánlott.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha így készíted, a répafasírt több napig eláll, még újramelegítened sem kell, hiszen hidegen is kitűnő. Ha marad, csomagolj belőle másnapra. Michl Júlia receptjéért nem csak lisztérzékenyek rajonganak majd.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Répafasírt lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 4 személyre

Fasírt

  • 0.5 kg darálthús
  • 3 répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 1 csapott kávéskanál bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • olaj

Saláta

  • saláta
  • paradicsom
  • paprika
  • káposzta
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A répát reszeld le, a fokhagymát préseld össze, majd a hússal, a fűszerekkel és a tojással jól gyúrd össze. A sóra figyelj oda, több kell belőle, mint a hagyományos fasírtba, mert a répa megédesíti a masszát. Ha készen vagy, gyurmázz belőle kis gombócokat, és olajban süsd ki.

A saláta hozzávalóit mosd meg, darabold fel, majd öntsd össze. Persze kiegészítheted ízlés szerint almával, sajttal, magvakkal, és nyakon öntheted egy kis szósszal vagy salátaolajjal. A répafasírttal együtt kínáld.
 

15806109 59f45624293953dba45a2fe75ebdf849 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük