Ropogós répafasírt friss salátával
Remek fogás lisztérzékenyeknek is
Az egészséges, gluténmentesített répafasírt nemcsak diétázóknak ajánlott.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha így készíted, a répafasírt több napig eláll, még újramelegítened sem kell, hiszen hidegen is kitűnő. Ha marad, csomagolj belőle másnapra. Michl Júlia receptjéért nem csak lisztérzékenyek rajonganak majd.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Répafasírt lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 4 személyre:

Fasírt

  • 1/2 kg darálthús
  • 3 répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 1 csapott kávéskanál bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • olaj

Saláta

  • saláta
  • paradicsom
  • paprika
  • káposzta
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A répát reszeld le, a fokhagymát préseld össze, majd a hússal, a fűszerekkel és a tojással jól gyúrd össze. A sóra figyelj oda, több kell belőle, mint a hagyományos fasírtba, mert a répa megédesíti a masszát. Ha készen vagy, gyurmázz belőle kis gombócokat, és olajban süsd ki.

A saláta hozzávalóit mosd meg, darabold fel, majd öntsd össze. Persze kiegészítheted ízlés szerint almával, sajttal, magvakkal, és nyakon öntheted egy kis szósszal vagy salátaolajjal. A répafasírttal együtt kínáld.
 

Ezt is szeretjük