Ropogós répafasírt friss salátával
Remek fogás lisztérzékenyeknek is
Az egészséges, gluténmentesített répafasírt nemcsak diétázóknak ajánlott.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha így készíted, a répafasírt több napig eláll, még újramelegítened sem kell, hiszen hidegen is kitűnő. Ha marad, csomagolj belőle másnapra. Michl Júlia receptjéért nem csak lisztérzékenyek rajonganak majd.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Répafasírt lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 4 személyre:

Fasírt

  • 1/2 kg darálthús
  • 3 répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 1 csapott kávéskanál bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • olaj

Saláta

  • saláta
  • paradicsom
  • paprika
  • káposzta
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A répát reszeld le, a fokhagymát préseld össze, majd a hússal, a fűszerekkel és a tojással jól gyúrd össze. A sóra figyelj oda, több kell belőle, mint a hagyományos fasírtba, mert a répa megédesíti a masszát. Ha készen vagy, gyurmázz belőle kis gombócokat, és olajban süsd ki.

A saláta hozzávalóit mosd meg, darabold fel, majd öntsd össze. Persze kiegészítheted ízlés szerint almával, sajttal, magvakkal, és nyakon öntheted egy kis szósszal vagy salátaolajjal. A répafasírttal együtt kínáld.
 

Ezt is szeretjük