
Megunhatatlan, régimódi eperhab villámgyorsan: már a nagyi is pont így készítette
Az eperhab jól behűtve igazi nyári hűsítő, amit könnyen, gyorsan összedobhatsz.


Most már jó édes a magyar eper, így érdemes belőle mennyei eperhabot készíteni. Már nagyanyáink is így ették. Ha szeretnéd visszaidézni a régi ízeket, akkor feltétlenül próbáld ki! Érdemes a habos rétegbe egész gyümölcsdarabokat is tenni.
Régimódi eperhab
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 12 db cukor
- 6 db tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az epreket alaposan mosd meg, és vágd félbe, a nagyobbakat pedig négy részre. Tegyél félre belőle a díszítéshez, a többit botmixerrel vagy villával pépesítsd. A tojásokat verd kemény habbá, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom levét, és verd tovább. Végül forgasd hozzá az epres masszát.
Kelyhekbe vagy tálkákba rakj néhány szem gyümölcsöt, majd kanalazd rá a habot. Tedd a hűtőbe, hogy lehűljön, tálaláskor még tetszés szerint díszítheted.
Sűrű eperkrémmel a kakaós chiapudingot is feldobhatod. Az elkészítése tényleg csak pár perc.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept