Régimódi almás pite jól bevált családi recept szerint: ettől még finomabb a tészta

Ellenállhatatlan a habos vagy a rácsos is, ám a vastag töltelékes, régimódi almás pitét egyszerűen nem lehet megunni.

regimodi-almas-pite
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az a süti, aminek biztos, hogy a szádban érzed az ízét. Ha eddig mégsem sikerült úgy, mint a nagyinak vagy a konyhatündér szomszédnak, akkor legközelebb ezzel a recepttel próbálkozz! A tészta még finomabb, omlósabb lesz, ha zsír is kerül bele. A másik titok pedig a vastag töltelék. 

Régimódi almás pite

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • zsemlemorzsa vagy darált dió
  • 1 db tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral. Rakd hozzá a feldarabolt vajat és a zsírt, majd morzsold el a liszttel. Add hozzá a tojást, a cukrot és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze, puha, rugalmas tésztát kell kapni. Vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd fél órára a hűtőbe.

 

Közben a megmosott, kimagozott almákat reszeld le, és szórd meg fahéjjal. 
Pihentetés után az egyik cipót rakd lisztezett felületre, gyúrd át, és nyújtsd ki. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd bele a tésztát. Szórd meg zsemlemorzsával vagy darált dióval, majd oszd el rajta a kinyomkodott almát. A másik cipót is nyújtsd ki, és fedd be vele a tölteléket. A tetejét villával szurkáld meg, és kend meg egy felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Várd meg, amíg kicsit hűl, és szórd meg fahéjas porcukorral.
Legközelebb próbáld ki a rácsos almás pitét is! Vaníliafagyival még jobb!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük