Régimódi almás pite jól bevált családi recept szerint: ettől még finomabb a tészta
Ellenállhatatlan a habos vagy a rácsos is, ám a vastag töltelékes, régimódi almás pitét egyszerűen nem lehet megunni.

regimodi-almas-pite
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az a süti, aminek biztos, hogy a szádban érzed az ízét. Ha eddig mégsem sikerült úgy, mint a nagyinak vagy a konyhatündér szomszédnak, akkor legközelebb ezzel a recepttel próbálkozz! A tészta még finomabb, omlósabb lesz, ha zsír is kerül bele. A másik titok pedig a vastag töltelék. 

Régimódi almás pite

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • zsemlemorzsa vagy darált dió
  • 1 db tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral. Rakd hozzá a feldarabolt vajat és a zsírt, majd morzsold el a liszttel. Add hozzá a tojást, a cukrot és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze, puha, rugalmas tésztát kell kapni. Vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd fél órára a hűtőbe.

 

Közben a megmosott, kimagozott almákat reszeld le, és szórd meg fahéjjal. 
Pihentetés után az egyik cipót rakd lisztezett felületre, gyúrd át, és nyújtsd ki. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd bele a tésztát. Szórd meg zsemlemorzsával vagy darált dióval, majd oszd el rajta a kinyomkodott almát. A másik cipót is nyújtsd ki, és fedd be vele a tölteléket. A tetejét villával szurkáld meg, és kend meg egy felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Várd meg, amíg kicsit hűl, és szórd meg fahéjas porcukorral.
Legközelebb próbáld ki a rácsos almás pitét is! Vaníliafagyival még jobb!

Ezt is szeretjük