Régimódi almás pite jól bevált családi recept szerint: ettől még finomabb a tészta
Ellenállhatatlan a habos vagy a rácsos is, ám a vastag töltelékes, régimódi almás pitét egyszerűen nem lehet megunni.


- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- Még nincs 60 éves, de a tejfehér frizura mellett döntött: gyönyörű és stílusos az 57 éves nő »
- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
Ez az a süti, aminek biztos, hogy a szádban érzed az ízét. Ha eddig mégsem sikerült úgy, mint a nagyinak vagy a konyhatündér szomszédnak, akkor legközelebb ezzel a recepttel próbálkozz! A tészta még finomabb, omlósabb lesz, ha zsír is kerül bele. A másik titok pedig a vastag töltelék.
Régimódi almás pite
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg zsír
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- zsemlemorzsa vagy darált dió
- 1 db tojás a tetejére
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral. Rakd hozzá a feldarabolt vajat és a zsírt, majd morzsold el a liszttel. Add hozzá a tojást, a cukrot és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze, puha, rugalmas tésztát kell kapni. Vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd fél órára a hűtőbe.
Közben a megmosott, kimagozott almákat reszeld le, és szórd meg fahéjjal.
Pihentetés után az egyik cipót rakd lisztezett felületre, gyúrd át, és nyújtsd ki. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd bele a tésztát. Szórd meg zsemlemorzsával vagy darált dióval, majd oszd el rajta a kinyomkodott almát. A másik cipót is nyújtsd ki, és fedd be vele a tölteléket. A tetejét villával szurkáld meg, és kend meg egy felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Várd meg, amíg kicsit hűl, és szórd meg fahéjas porcukorral.
Legközelebb próbáld ki a rácsos almás pitét is! Vaníliafagyival még jobb!
Még több recept