Csábító red velvet muffin egyszerű krémmel: a tészta pihe-puha
Az élénk színű, dekoratív vörös bársony muffinnal megédesítheted a hétköznapokat, és szebbé teheted az ünnepeket.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »
- A 40 éves Alessandra Ambrosio szexi fürdőruhákban pancsol: visszatérnek a ’90-es évek fazonjai »
- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Amerikában nagy kedvenc a vörös bársony torta, ami nevét jellegzetes, élénk színéről kapta. A red velvet muffinváltozata hihetetlenül egyszerű és gyors. Az eredeti recept szerint íróval készül, de joghurttal, tejföllel is fantasztikusan könnyű lesz a tészta. A tetejére rendszerint krémsajtos, tejszínes massza kerül.
Red velvet muffin
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2.5 dl kefir
- 2 evőkanál piros ételfesték
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál ecet
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral egy tálban, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, a kefirben elkevert ételfestéket, és dolgozd simára. A lisztet vegyítsd a kakaóporral, a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd forgasd a masszába. Végül öntsd hozzá az ecetet.
A homogén tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, mert a süti megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ellenőrizd tűpróbával: szúrj az egyik muffinba tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült.
A krémhez a mascarponét keverd ki a porcukorral, és forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Tedd a hűtőbe 15 percre, majd töltsd át habzsákba, és oszd el a sütik tetején.
Az áfonyás muffinnak sem lehet ellenállni. Most készítsd el mirelit gyümölcsből!
Még több recept