Csábító red velvet muffin egyszerű krémmel: a tészta pihe-puha
Az élénk színű, dekoratív vörös bársony muffinnal megédesítheted a hétköznapokat, és szebbé teheted az ünnepeket.

rec-velvet-muffin
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amerikában nagy kedvenc a vörös bársony torta, ami nevét jellegzetes, élénk színéről kapta. A red velvet muffinváltozata hihetetlenül egyszerű és gyors. Az eredeti recept szerint íróval készül, de joghurttal, tejföllel is fantasztikusan könnyű lesz a tészta. A tetejére rendszerint krémsajtos, tejszínes massza kerül. 

Red velvet muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2.5 dl kefir
  • 2 evőkanál piros ételfesték
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál ecet

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral egy tálban, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, a kefirben elkevert ételfestéket, és dolgozd simára. A lisztet vegyítsd a kakaóporral, a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd forgasd a masszába. Végül öntsd hozzá az ecetet.

A homogén tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, mert a süti megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ellenőrizd tűpróbával: szúrj az egyik muffinba tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. 


A krémhez a mascarponét keverd ki a porcukorral, és forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Tedd a hűtőbe 15 percre, majd töltsd át habzsákba, és oszd el a sütik tetején. 
Az áfonyás muffinnak sem lehet ellenállni. Most készítsd el mirelit gyümölcsből!

Ezt is szeretjük