Csábító red velvet muffin egyszerű krémmel: a tészta pihe-puha
Az élénk színű, dekoratív vörös bársony muffinnal megédesítheted a hétköznapokat, és szebbé teheted az ünnepeket.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Amerikában nagy kedvenc a vörös bársony torta, ami nevét jellegzetes, élénk színéről kapta. A red velvet muffinváltozata hihetetlenül egyszerű és gyors. Az eredeti recept szerint íróval készül, de joghurttal, tejföllel is fantasztikusan könnyű lesz a tészta. A tetejére rendszerint krémsajtos, tejszínes massza kerül.
Red velvet muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2.5 dl kefir
- 2 evőkanál piros ételfesték
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál ecet
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral egy tálban, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, a kefirben elkevert ételfestéket, és dolgozd simára. A lisztet vegyítsd a kakaóporral, a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd forgasd a masszába. Végül öntsd hozzá az ecetet.
A homogén tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, mert a süti megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ellenőrizd tűpróbával: szúrj az egyik muffinba tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült.
A krémhez a mascarponét keverd ki a porcukorral, és forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Tedd a hűtőbe 15 percre, majd töltsd át habzsákba, és oszd el a sütik tetején.
Az áfonyás muffinnak sem lehet ellenállni. Most készítsd el mirelit gyümölcsből!
Még több recept