7 finomság, ami pizzatésztából készül

Az omlósan ropogós tésztából a klasszikus kerek ételen kívül számtalan fogást süthetsz, mutatjuk őket.

Dia

	Batyu	Ha igazán laktató, tartalmas és egyben látványos ebédet készítenél magadnak vagy kis családodnak, akkor a pizzabatyuval biztosan nem lősz mellé. Készítsd el a vacsorának szánt ételt, ez lehet pörkölt vagy bármilyen ragu, vagy akár valamilyen fűszeres sült, majd töltsd nyers pizzatésztába, tégy mellé sajtot és paradicsomot, zárd le a végét, és a többit bízd a sütőre.

Batyu

Ha igazán laktató, tartalmas és egyben látványos ebédet készítenél magadnak vagy kis családodnak, akkor a pizzabatyuval biztosan nem lősz mellé. Készítsd el a vacsorának szánt ételt, ez lehet pörkölt vagy bármilyen ragu, vagy akár valamilyen fűszeres sült, majd töltsd nyers pizzatésztába, tégy mellé sajtot és paradicsomot, zárd le a végét, és a többit bízd a sütőre.

Dia

	Grissini	A ropogós pálcikáknak temérdek receptje található meg szakácskönyvekben és az interneten. Az egyik legkedveltebb változat a pizzatésztából készült vékony, ropogós pálcika, ami magvakkal megszórva és valamilyen mártogatóssal tálalva a legjobb. Ha bizonytalankodnál, adunk hozzá egy receptet!

Grissini

A ropogós pálcikáknak temérdek receptje található meg szakácskönyvekben és az interneten. Az egyik legkedveltebb változat a pizzatésztából készült vékony, ropogós pálcika, ami magvakkal megszórva és valamilyen mártogatóssal tálalva a legjobb. Ha bizonytalankodnál, adunk hozzá egy receptet!

Dia

	Pizza	Bármilyen furcsa, de a hagyományos, jól bevált megoldás egyszerűen nem maradhat ki a felsorolásból. Az egyszerű kelt tészta már csak paradicsomszósszal és friss bazsalikommal megszórva is fejedelmi lakoma, ha pedig ezeken kívül kerül még rá valami, az csak emeli az est fényét. Így süsd finomra!

Pizza

Bármilyen furcsa, de a hagyományos, jól bevált megoldás egyszerűen nem maradhat ki a felsorolásból. Az egyszerű kelt tészta már csak paradicsomszósszal és friss bazsalikommal megszórva is fejedelmi lakoma, ha pedig ezeken kívül kerül még rá valami, az csak emeli az est fényét. Így süsd finomra!

Dia

	Tekercs	A vékonyra nyújtott és gyorsan kisütött pizzatésztába beletekerheted kedvenc friss zöldségeidet, pár szeletnyi sült húst, és melléjük önthetsz a kedvenc mártásodból is. Így igazán finom és egy kicsit különleges ebédet kapsz, amit akár a munkahelyedre is magaddal vihetsz.

Tekercs

A vékonyra nyújtott és gyorsan kisütött pizzatésztába beletekerheted kedvenc friss zöldségeidet, pár szeletnyi sült húst, és melléjük önthetsz a kedvenc mártásodból is. Így igazán finom és egy kicsit különleges ebédet kapsz, amit akár a munkahelyedre is magaddal vihetsz.

Dia

	Csiga	Ahogy a kakaós csigát is készíted, úgy varázsolhatsz a pizzatésztából is látványos és laktató sós süteményt. Állítsd össze a tésztát, várd meg, míg megkel, majd vágd csíkokra, belsejüket kend meg paradicsomos szósszal, majd tekerd fel őket, és mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsibe.

Csiga

Ahogy a kakaós csigát is készíted, úgy varázsolhatsz a pizzatésztából is látványos és laktató sós süteményt. Állítsd össze a tésztát, várd meg, míg megkel, majd vágd csíkokra, belsejüket kend meg paradicsomos szósszal, majd tekerd fel őket, és mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsibe.

Dia

	Pizzakenyér	Ha elkészültél a tésztával, nemes egyszerűséggel nyújts belőle vastag rudakat, szeleteld fel, és már mehetnek is a sütőbe. Ha pedig az egyszerű pizzakenyérnél valami különlegesebbet szeretnél, akkor a szeleteket kend meg valamivel, a tetejüket pedig szórd meg jól sajttal. 

Pizzakenyér

Ha elkészültél a tésztával, nemes egyszerűséggel nyújts belőle vastag rudakat, szeleteld fel, és már mehetnek is a sütőbe. Ha pedig az egyszerű pizzakenyérnél valami különlegesebbet szeretnél, akkor a szeleteket kend meg valamivel, a tetejüket pedig szórd meg jól sajttal. 

Dia

	Pogácsa	Persze nem teljesen pogácsa a pizzatésztából készült változat, de sokban hasonlít a magyar konyha klasszikusára. Ha azt szeretnéd, hogy igazán omlós és puha legyen a végeredemény, a kiszaggatott, tepsire rakott pogácsák alá készíts a sütőbe egy tűzálló tálba vizet, hidd el, jót fog tenni!

Pogácsa

Persze nem teljesen pogácsa a pizzatésztából készült változat, de sokban hasonlít a magyar konyha klasszikusára. Ha azt szeretnéd, hogy igazán omlós és puha legyen a végeredemény, a kiszaggatott, tepsire rakott pogácsák alá készíts a sütőbe egy tűzálló tálba vizet, hidd el, jót fog tenni!

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: