Rebarbarás süti édes, vaníliás morzsával: elronthatatlan, mennyei édesség
Az édes és a fanyar ízek csodás harmóniája miatt szerethető annyira ez a rebarbarás, morzsás süti.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Ez egyáltalán nem a megszokott pite, mégis mindenki odalesz érte. A nálunk is egyre népszerűbb, kicsit savanykás rebarbara nagyon egészséges, sok benne a B-, A-, C-, E-, K-vitamin, a kalóriatartalma viszont alacsony. Tökéletes mártásokhoz, lekvárba, levesbe, sütikbe.
Rebarbarás, morzsás süti
Hozzávalók:
A tésztához
- 45 dkg rebarbara
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db narancs
A morzsás réteghez
- 8 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 dkg cukor
Elkészítés:
A rebarbarát tisztítsd meg, és vágd fel ízlés szerint. Rakd egy tálba, add hozzá a narancs reszelt héját és egy teáskanál levét, valamint a barna cukrot, majd lefedve pihentesd 30 percig.
Tedd egy tálba a lisztet, a vajat, a cukrot, a vaníliát, a sót, a sütőport, és gyúrd jól össze. Gyorsan dolgozz, különben nem lesz omlós a süti. Ha túl kemény, vagy nem akar összeállni, adj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet.
Egy vajjal kikent, közepes piteformát vagy tepsit bélelj ki a tésztával, majd rakd rá a rebarbarát. A tetejéhez morzsold össze a lisztet és a vajat, majd dolgozd hozzá a cukrot. Szórd rá a rebarbarás rétegre. Told 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha a morzsa aranyszínű és ropogós, a rebarbara pedig puha. Kínáld fagyival, tejszínhabbal vagy sodóval.
A rebarbarából és az eperből isteni kompótot is főzhetsz, amihez vaníliás fagyit is kínálhatsz.
Még több recept