Rebarbarás süti édes, vaníliás morzsával: elronthatatlan, mennyei édesség
Az édes és a fanyar ízek csodás harmóniája miatt szerethető annyira ez a rebarbarás, morzsás süti.

rebarbaras-morzsasuti-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez egyáltalán nem a megszokott pite, mégis mindenki odalesz érte. A nálunk is egyre népszerűbb, kicsit savanykás rebarbara nagyon egészséges, sok benne a B-, A-, C-, E-, K-vitamin, a kalóriatartalma viszont alacsony. Tökéletes mártásokhoz, lekvárba, levesbe, sütikbe. 

Rebarbarás, morzsás süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 45 dkg rebarbara
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 db narancs

A morzsás réteghez

  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát tisztítsd meg, és vágd fel ízlés szerint. Rakd egy tálba, add hozzá a narancs reszelt héját és egy teáskanál levét, valamint a barna cukrot, majd lefedve pihentesd 30 percig.

Tedd egy tálba a lisztet, a vajat, a cukrot, a vaníliát, a sót, a sütőport, és gyúrd jól össze. Gyorsan dolgozz, különben nem lesz omlós a süti. Ha túl kemény, vagy nem akar összeállni, adj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. 

Egy vajjal kikent, közepes piteformát vagy tepsit bélelj ki a tésztával, majd rakd rá a rebarbarát. A tetejéhez morzsold össze a lisztet és a vajat, majd dolgozd hozzá a cukrot. Szórd rá a rebarbarás rétegre. Told 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha a morzsa aranyszínű és ropogós, a rebarbara pedig puha. Kínáld fagyival, tejszínhabbal vagy sodóval. 
A rebarbarából és az eperből isteni kompótot is főzhetsz, amihez vaníliás fagyit is kínálhatsz. 

Ezt is szeretjük