Francia lecsón sült fűszeres csirkemell: a ratatouille-t cukkini is gazdagítja
Tuningold fel a lecsót, készítsd úgy, mint a franciák, padlizsánnal és cukkinivel! Sőt, csirkemellet is tehetsz a zöldségekre.

ratatouille-csirkemellel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lecsó nem csak magyarosan jó! A franciák változata is isteni, az alapja paprika, hámozott paradicsom, padlizsán, cukkini és hagyma. A zöldségek a fűszeres olívaolajtól és a zöldfűszertől friss ízt kapnak. Ha laktatóbbá tennéd, gazdagítsd csirkemellel. 

Ratatouille sült csirkemellel

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 3 db paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket ízlés szerint szórd meg sóval és őrölt borssal. A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát darabold fel. A vöröshagymát pucold meg, majd vágd nagyobb darabokra. A zöldségeket tedd egy tepsibe, és öntsd le a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olajjal, majd forgasd alaposan össze. Helyezd középre a befűszerezett csirkemelleket. Szórd meg a friss rozmaringágakkal, majd a hús alá önts vizet.

Fóliával fedd le a tepsi tetejét, helyezd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Amikor a hús, és a zöldségek is puhák, vedd le a fóliát, majd szórd bele a feldarabolt paradicsomot. Ezután tedd vissza a sütőbe, és pirítsd meg. Tálaláskor a sült csirkemellet a zöldségekkel együtt kínáld.
A lecsót bulgurral is készítheted, laktató, mégis könnyed ebéd lehet. 

Ezt is szeretjük