Rántott camembert dióbundában - Így nem folyik ki a sajt
Ez a rántott camembert diós bundája miatt olyan különleges és finom. Ráadásul így egészségesebb!
Bundázd a hagyományostól eltérően a sajtot! A lisztet bátran kihagyhatod, a zsemlemorzsát pedig helyettesítsd dióval. Hortobágyi Anna ínycsiklandó receptje következik.
Rántott camebert receptje
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg szeder
- 15 dkg darált dió
- 4 db camembert sajt
- 2 nagy tojás
- 6 dkg áfonyalekvár
- só
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A tojást egy csipet sóval és a frissen őrölt szerecsendióval verd fel. Mártsd bele a sajtot úgy, hogy mindenhol érje a tojás, majd forgasd meg a darált dióban, ezután ismét mártsd tojásba, majd a dióba forgasd meg alaposan. Tűzorró olajban süsd addig, amíg megpirul rajta a dió. Ha az egyik fele már szép ropogós, óvatosan, két lapáttal fordítsd meg a sajtot. Ha durván érsz hozzá, sérülhet a bunda, és könnyen kifolyhat a sajt.
Készítsd el a szedermártást. Mosd meg a gyümölcsöt, és kevés vízzel, valamint az áfonyalekvárral lassú tűzön kezdd el főzni. Időnként keverd meg, és rotyogtasd addig, míg a gyümölcs megpuhul, kicsit szétfő. Ha szükséges, kevés vizet még adhatsz hozzá. Ha elkészül, kóstold meg, hogy kell-e édesíteni. Majd öntsd a rántott sajtra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept