Rántott camembert dióbundában - Így nem folyik ki a sajt
Ez a rántott camembert diós bundája miatt olyan különleges és finom. Ráadásul így egészségesebb!
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Bundázd a hagyományostól eltérően a sajtot! A lisztet bátran kihagyhatod, a zsemlemorzsát pedig helyettesítsd dióval. Hortobágyi Anna ínycsiklandó receptje következik.

Rántott camebert receptje
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg szeder
- 15 dkg darált dió
- 4 db camembert sajt
- 2 nagy tojás
- 6 dkg áfonyalekvár
- só
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A tojást egy csipet sóval és a frissen őrölt szerecsendióval verd fel. Mártsd bele a sajtot úgy, hogy mindenhol érje a tojás, majd forgasd meg a darált dióban, ezután ismét mártsd tojásba, majd a dióba forgasd meg alaposan. Tűzorró olajban süsd addig, amíg megpirul rajta a dió. Ha az egyik fele már szép ropogós, óvatosan, két lapáttal fordítsd meg a sajtot. Ha durván érsz hozzá, sérülhet a bunda, és könnyen kifolyhat a sajt.
Készítsd el a szedermártást. Mosd meg a gyümölcsöt, és kevés vízzel, valamint az áfonyalekvárral lassú tűzön kezdd el főzni. Időnként keverd meg, és rotyogtasd addig, míg a gyümölcs megpuhul, kicsit szétfő. Ha szükséges, kevés vizet még adhatsz hozzá. Ha elkészül, kóstold meg, hogy kell-e édesíteni. Majd öntsd a rántott sajtra.
Még több recept