Rántott zöld paradicsom: az olaszok kedvenc nyári receptje
A kissé fanyar, ropogósra sült, rántott zöld paradicsom kánikulában jobban esik, mint a hús.
Ne csak savanyút készíts zöld paradicsomból, próbáld ki úgy, mint az olaszok vagy az amerikaiak, rántva! A bunda ropogósabb lesz, ha kukoricalisztet is keversz hozzá. Továbbá feldobhatod reszelt parmezánnal, szezámmaggal és zöldfűszerekkel is. Ha sütőben sütöd, még kevesebb kalóriát tartalmaz. Feltétlenül kínálj hozzá mártogatóst.
Rántott zöld paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db paradicsom
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, csepegtesd le, és vágd egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni öt-tíz percig. A lisztet rakd egy tálba, keverj hozzá kevés sót és borsot. Egy másik edényben verd fel a tojást. Egy harmadik tányérba pedig rakj zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a paradicsomszeleteket, majd rázd le a felesleges panírt.
Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott zöldségeket. Közepes lángon süsd három-öt percig, közben óvatosan forgasd meg. Amikor a panír minden oldala szép aranybarna, szedd ki a paradicsomot, és papírtörlőn itasd le az olajat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció